ΕΛΛΑΔΑ

Τι αγόρασε με τα 50.000 ελβετικά φράγκα η Βίκυ Σταμάτη

τι-αγόρασε-με-τα-50-000-ελβετικά-φράγκα-η-βίκ-289693

Εξωφρενικές και υπερπολυτελείες αγορές που δείχνουν μεγάλη οικονομική άνεση έκανε η Βίκυ Σταμάτη το καλοκαίρι του 2003, όταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος ήταν ακόμη εν ενεργεία υπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Σημίτη, την περίοδο που το ζευγάρι διατηρούσε κρυφό δεσμό.

Σύμφωνα με τα έγγραφα αλληλογραφίας της Τράπεζας που βρέθηκαν ανάμεσα στα χιλιάδες σημειώματα που κατασχέθηκαν στα γραφεία του πρώην υπουργού και αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Εθνος, η Βίκυ Σταμάτη ξόδεψε 50.000 ελβετικά φράγκα σε 15 ημέρες ψωνίζοντας πανάκριβα ρούχα και κοσμήματα στην Αθήνα και στη Ρώμη.

Σύμφωνα με το τραπεζικό έγγραφο η κυρία Σταμάτη αγόρασε σε μια ημέρα, τον Ιούνιο του 2003, ρούχα αξίας 7.500 ευρώ σε πανάκριβο κατάστημα της Κηφισιάς και ρούχα αξίας 7.000 ευρώ σε υπερπολυτελές κατάστημα της οδού Σέκερη, στο Κολωνάκι.

Πέντε ημέρες αργότερα, τον Ιούλιο του ίδιου έτους, αγόρασε ρούχα αξίας 5.648,50 ευρώ σε πανάκριβο κατάστημα της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι. Στις 11 Ιουλίου η κυρία Σταμάτη μεταβαίνει στη Ρώμη για αγορές και πληρώνει 588 ευρώ σε κατάστημα γαλλικής Υψηλής ραπτικής, 490 ευρώ και 228 ευρώ σε μπουτίκ ιταλικής Υψηλής ραπτικής και αγοράζει κοσμήματα αξίας 2.950 ευρώ στο ακριβότερο κατάστημα κοσμημάτων στον κόσμο που είναι το Tiffany. Την ίδια ημέρα, πληρώνει 1.160 ευρώ στο ξενοδοχείο Eden (Παράδεισος) της Ρώμης.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις αγορές της Βίκυ Σταμάτη, όπως αποδεικνύεται από ένα έγγραφο τραπεζικού λογαριασμού που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελικές αρχές. Η εφημερίδα αποκαλύπτει, επίσης, ότι τα έγγραφα της Τράπεζας αποστέλλονταν στη διεύθυνση Πελοποννήσου 11, στην Αργυρούπολη, στην οποία διέμενε ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης. Ο αδελφός, σύμφωνα με τη δικογραφία, μεσολάβησε στις συναλλαγές για τις εργασίες ανακαίνισης στην οικία της οδού Αρεοπαγίτου. Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι προτιμήθηκε η αποστολή των εγγράφων στην παραπάνω διεύθυνση, προκειμένου να μη γίνει γνωστό σε αδιάκριτα μάτια.

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου