ΕΛΛΑΔΑ

Η επόμενη μέρα του ’’πολέμου’’ της Πάτρας

η-επόμενη-μέρα-του-πολέμου-της-π-290084

Πρωτοφανείς εικόνες βίας εκτυλίχθηκαν χθες από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα. Νωρίς το απόγευμα κάτοικοι νοτίων περιοχών της πόλης απέκλεισαν τον δρόμο στο ύψος του νέου λιμανιού, διαμαρτυρόμενοι με αφορμή το θάνατο του 30χρονου Αθ.Λαζανά μετά από συμπλοκή με αλλοδαπούς.

Αργα το απόγευμα, η κατάσταση στην παραλιακή ζώνη ξέφυγε και σημειώθηκαν πρωτοφανή επεισόδια. Κάτοικοι και μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν ακόμα και σε αστυνομικούς, ενώ επιχείρησαν να κάνουν έφοδο με μπουλντόζα στην Πειραϊκή – Πατραϊκή

Έγινε εκτεταμένη χρύση δακρυγόνων και η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Υπήρξαν τραυματίες, ενώ έγιναν συλλήψεις και προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί πέντε Έλληνες, ενώ έχουν γίνει 22 προσαγωγές Ελλήνων και Αλλοδαπών

Πριν από την απόπειρα εφόδου στο κτήριο της Πειραϊκής – Πατραϊκής, περίπου 300 άτομα ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Ακτή Δυμαίων, στο ρεύμα προς Πάτρα, με δυνάμεις της αστυνομίας να παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις τους.

Στις τάξεις των κατοίκων είχαν παρεισφρήσει μέλη της Χρυσής Αυγής, από τα οποία οι κάτοικοι απαιτούσαν να αποχωρήσουν και να μην επιχειρήσουν να καπηλευτούν τον θάνατο του 29χρονου.

Ωστόσο, τα μέλη της παρέμειναν στο σημείο, τραγουδώντας, μεταξύ άλλων, τον Εθνικό Ύμνο.

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου