ΕΛΛΑΔΑ

Τι συμφώνησε η Ντ. Μπακογιάννη με τον Αντώνη Σαμαρά

τι-συμφώνησε-η-ντ-μπακογιάννη-με-τον-αν-294474
Ποια είναι τα έξι στελέχη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» που επιστρέφουν σε εκλόγιμες θέσεις στις λίστες της Ν.Δ.
Η καθυστέρηση της επίσημης ανακοίνωσης για την επανένταξη της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ οφείλεται σε ορισμένους λεπτούς χειρισμούς που πρέπει να ολοκληρωθούν.
Η κ. Μπακογιάννη δεν επιστρέφει μόνη της στη Ν. Δημοκρατία. Μαζί της επιστρέφουν και μία σειρά στελεχών και πρώην βουλευτών της ΝΔ που είχαν ακολουθήσει την κ. Μπακογιάννη στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Ας δούμε ξεχωριστά την κάθε περίπτωση:
Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου, παρά το γεγονός ότι στις εκλογές του 2009 είχε ξεπεράσει σε σταυρούς προτίμησης το Μ. Κεφαλογιάννη θα τοποθετηθεί δεύτερος στη λίστα της ΝΔ στο νομό Ηρακλείου. Και αυτό γιατί η Ν.Δ ξεπέρασε σε ψήφους τη ΔΗΣΥ στο νομό αλλά και γιατί υπάρχουν αντιδράσεις από Μ. Κεφαλογιάννη.
Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ο τέως εισαγγελέας αλλά και υφυπουργός Δημόσιας Τάξης θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο νομό Χανίων, κάτι που έχει γίνει ήδη αποδεκτό από τον κ. Σαμαρά.
Γ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: Υπάρχει μεγάλη πίεση ώστε να συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση είτε στο νομό Ηλείας είτε στη Β΄Αθήνας. Θα σταθμιστούν οι αντιδράσεις και οι συσχετισμοί προκειμένου να γίνει η τελική επιλογή.
Θ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Ο στενός συνεργάτης της κ. Μπακογιάννη είναι ήδη Ευρωβουλευτής. Σταδιακά θα έχουμε την επανένταξή του στην ομάδα των ευρωβουλευτών της ΝΔ
Δ. ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗΣ: Εικάζεται ότι έχει έρθει η ώρα της Βουλής για το alter ego της κ. Μπακογιάννη και τον πιο παλιό και στενό συνεργάτη. Αυτό ίσως γίνει με την τοποθέτησή του σε εκλόγιμη θέση στην Α΄ Θεσσαλονίκης, τον τόπο καταγωγής του. Ο ίδιος ο κ. Ζαφειριάδης έχει δείξει ότι μπορεί και γνωρίζει να περιμένει. Κυρίως, ότι μπορεί να ζήσει χωρίς το βουλευτικό αξίωμα.
Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΣΥ είναι δύσκολο να συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στη Β΄ Αθηνών σε περίπτωση που προτιμηθεί ο κ. Π. Κοντογιάννης για την συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια. Σε μία τέτοια περίπτωση ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ θα αξιοποιηθεί σε άλλη θέση
newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου