ΕΛΛΑΔΑ

«Ανάγκη για ηρεμία και μετριοπάθεια»

ανάγκη-για-ηρεμία-και-μετριοπάθεια-295232

Την ανάγκη «να διαμορφωθούν συνθήκες ηρεμίας και μετριοπάθειας», κατά την προεκλογική περίοδο, συνομολόγησαν ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος -ο οποίος ορκίστηκε νωρίτερα σήμερα- και ο απερχόμενος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, οι οποίοι, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής της κυβερνητικής ηγεσίας, απόψε, στο μέγαρο Μαξίμου, αντάλλαξαν αμοιβαίες φιλοφρονήσεις.

«Αναλαμβάνετε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο», ανέφερε, απευθυνόμενος στον διάδοχό του, ο κ. Παπαδήμος. «Είμαι βέβαιος ότι και εσείς, και η κυβέρνηση που θα σχηματίσετε, θα αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της χώρας αποτελεσματικά», συνέχισε ο τέως πρωθυπουργός.

«Η επαγγελματική σας διαδρομή, η δημόσια εικόνα σας και το κύρος σας αποτελούν εγγύηση ότι θα καταβάλετε κάθε προσπάθεια για να διαμορφωθούν συνθήκες ηρεμίας και μετριοπάθειας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου», τόνισε ο κ. Παπαδήμος.

«Κατά το διάστημα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία να εκπληρώσουμε τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και να εφαρμοστούν οι πολιτικές που θα διασφαλίσουν την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα», συμπλήρωσε ο τέως πρωθυπουργός, ευχόμενος «κάθε επιτυχία» στο έργο του διαδόχου του, προς τον οποίο, είπε, καταλήγοντας ότι είναι στη διάθεσή του «για να βοηθήσω σε ό,τι χρειάζεται».

Από την πλευρά του, ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός συμμερίστηκε πλήρως, όπως είπε, «το γεγονός ότι η χώρα τελεί υπό ιδιαίτερες συνθήκες» και ότι ο ίδιος αναλαμβάνει «δύσκολο ρόλο σε μια ιδιαίτερα δυσχερή περίοδο».

Επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση που θα σχηματίσει είναι «υπηρεσιακή», με «αποκλειστικό σκοπό τη διενέργεια εκλογών, ώστε να εκφραστεί ο ελληνικός λαός και να δοθεί η ευκαιρία να σχηματιστεί κυβέρνηση», ο κ. Πικραμμένος συμμερίστηκε ότι «πρέπει να επικρατήσουν για το καλό του τόπου συνθήκες ηρεμίας και τάξεως».

Και, καταλήγοντας, εξήρε, τη συμβολή του κ. Παπαδήμου, λέγοντας ότι «με πολύ κόπο και πολλές θυσίες και τεχνογνωσία συμβάλατε με αποφασιστικό τρόπο ώστε να περάσουμε δύσκολα εμπόδια τα οποία βρίσκονταν ενώπιον μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου