ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΣΟΚ: Αλλαγή ονόματος, συμβόλων και προσώπων

πασοκ-αλλαγή-ονόματος-συμβόλων-και-πρ-302430

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκαν στον Ευάγγελο Βενιζέλο την αλλαγή του ονόματος του κόμματος και των συμβόλων του, καθώς και των προσώπων που θα συμπεριληφθούν στις λίστες σε εκλόγιμες θέσεις, στις επόμενες εκλογές, όποτε και αυτές αν πραγματοποιηθούν.

Ο (οι) εισηγητής της πρότασης αυτής επιμένει πως στις επόμενες εκλογές στις οποίες θα ισχύσει η λίστα όπως προβλέπει ο εκλογικός νόμος δεν θα πρέπει να εμφανιστούν πρόσωπα του παρελθόντος. Αντιθέτως, σε εκλόγιμες θέσεις πρέπει να συμπεριληφθούν άτομα φρέσκα τα οποία δεν έχουν αναμειχθεί σε υποθέσεις και πράγματα του παρελθόντος. Με αυτό το σκεπτικό, η εισήγηση προτείνει να μην συμπεριληφθούν στις λίστες ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Παύλος Γερουλάνος, ενδεχομένως, δε, και η Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς και πολλοί άλλοι.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κρατά κλειστά τα χαρτιά του και δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι στιγμής τις προθέσεις του. Παρόλα αυτά, στελέχη του ΠΑΣΟΚ διέρρευσαν εντέχνως στον Τύπο αυτή την προοπτική προφανώς για να «φτιάξουν κλίμα», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις εσωτερικές ισορροπίες του εναπομείναντος κομματικού μηχανισμού. Σημειωτέον, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει συγκαλέσει Κοινοβουλευτική Ομάδα και Πολιτικό Συμβούλιο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου