ΕΛΛΑΔΑ

Επανέλαβε την έκκληση για κυβέρνηση συνεργασίας ο Ε. Βενιζέλος

επανέλαβε-την-έκκληση-για-κυβέρνηση-σ-303322

Επανέλαβε την έκκλησή του προς τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κρατώντας ανοιχτές τις «γέφυρες» με τον κ. Τσίπρα.

Ο κ. Βενιζέλος έδωσε επίσης έμμεση απάντηση στους όρους του Αλέξη Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ (όπως και προς τη ΝΔ) για την στήριξή τους σε μια κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέπεμψε έτσι στην αυριανή συνάντηση ουσιαστικά με τον κ. Τσίπρα, για τη θέση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην απαίτηση να στείλουν επιστολή προς την τρόικα οι πολιτικοί αρχηγοί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με την οποία θα ανακοινώνουν ότι δεν ισχύουν πλέον τα Μνημόνια.

Την συνάντηση αυτή την χαρακτήρισε «πολύ ουσιαστική» και επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του θέτει ένα όρο, το «ναι στο ευρώ και στην παραμονή στην ευρωζώνη».

Πάντως ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «σκληρή» και τη διαπραγμάτευση για τα συμφέροντα της Ελλάδας στο εξωτερικό και πρόσθεσε αιχμηρά : « Όποιοι θέλουν να διαπραγματευθούν σκληρά προς όφελος της πατρίδας πρέπει να κρατήσουν την όρεξή τους για εκεί, για το "γήπεδο" και όχι για τον εσωτερικό διάλογο των κομματικών σκοπιμοτήτων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι με τη στάση του δεν θέλει να δείξει την ευθύνη των άλλων για το αδιέξοδο αλλά να το υπερβεί. « Καμιά αλαζονεία παλιά ή νέα δεν βοηθά τον τόπο. Δεν είναι ώρα για νέους εθνικούς διχασμούς προς εξυπηρέτηση παραταξιακών ή κομματικών σκοπιμοτήτων» επισήμανε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου