ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμη πέντε ιερόδουλες με AIDS

ακόμη-πέντε-ιερόδουλες-με-aids-306806

Συνεχίζονται οι έλεγχοι ειδικών κλιμακίων του υπ. Υγείας, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε οίκους ανοχής και άλλους χώρους, για την αποφυγή διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων.

Σήμερα, 02 Μάιου 2012 σε υγειονομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε 34 ιερόδουλες που εκδίδονται ανιχνεύθηκε ο ιός HIV.

Πρόκειται για τρεις γυναίκες ελληνικής καταγωγής, μία βουλγαρικής και μία ρωσικής.

Παρέμβαση του ΙΣΑ στον εισαγγελέα του Α.Π.

Στο μεταξύ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υπέβαλε σήμερα αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα ποσοστά διασποράς του ιού HIV σε ιερόδουλες και την απειλή για τον γενικό πληθυσμό και τη δημόσια υγεία.

Στην αναφορά του ο Σύλλογος μιλά για αδράνεια των αρμοδίων υγειονομικών αρχών ενώ δεν παραλείπει να κατηγορήσει ευθέως το υπουργείο Υγείας για ολιγωρία.Χαρακτηριστικά: «Το υπουργείο Υγείας γνώριζε εδώ και ένα τουλάχιστον έτος τις διαστάσεις της διασποράς του ιού, ωστόσο δεν υπήρξε καμία στρατηγική πρόληψης και ελέγχου. Η Πολιτεία δεν έπραξε απολύτως τίποτε».

Ακόμη, όπως σημειώνεται σε διαφορετικό σημείο: «Με μία πρωτοφανή προεκλογική ’ανθρωποφάγα’ διάθεση δημοσιεύθηκαν οι φωτογραφίες των συγκεκριμένων θυτών-θυμάτων, μία κατάφορη παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων».

Ο ΙΣΑ καταλήγει ότι «τόσο η γνώση των αρμοδίων εδώ και ένα έτος για συγκεκριμένα επιδημιολογικά δεδομένα, όσο και η δημοσιοποίηση των ονομάτων και φωτογραφιών των θυτών-θυμάτων, γεννά ενδεχόμενα ζήτημα ποινικών ευθυνών που θα πρέπει να διερευνηθούν».

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου