ΕΛΛΑΔΑ

«Φουντώνει» η προεκλογική αντιπαράθεση

φουντώνει-η-προεκλογική-αντιπαράθ-307056

«Κόκκινο» χτυπάει το πολιτικό θερμόμετρο τέσσερις μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, με τα κόμματα να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προσεγγίσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Στις 2 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο. Στις 6.00 μ.μ. ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με συνδικαλιστικά στελέχη, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, και στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοχείο Imperial.

Το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς ΟΛΠ [OLPr.AT] ), τονίζοντας πως η επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας αποτελεί πρώτο μέλημα

Υπογράμμισε ακόμη ότι η ελληνική ναυτιλία και η ελληνική λιμενική και ναυπηγική υποδομή αποτελούν βασικούς πυλώνες του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Σε συνέντευξη του χθες στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ μιας κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις -και από το χώρο της Αριστεράς [Βλέπε άρθρο] .

Ξεκαθάρισε πάντως πως η συμμετοχή του Κινήματος σε κυβέρνηση συνεργασίαςς δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένο να γίνει δεκανίκι λύσεων».

Παράλληλα, σε συνάντησή του με εκπροσώπους της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ ΑΕΙ/ΤΕΙ, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επιλογή να διεξαχθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματας στην πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή.

Όπως είπε, ο σκοπός δεν είναι να γίνει μια εκδήλωση επίδειξης δύναμης ή μια τηλεοπτική υπερπαραγωγή χολιγουντιανού τύπου. «Πάμε γιατί θέλουμε το δικαίωμά μας στη δημόσια έκφραση, θέλουμε το δικαίωμά μας στο δημόσιο χώρο», σημείωσε.

«Το Σύνταγμα είναι η πλατεία, αλλά είναι και το Σύνταγμα ο θεσμός», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τη μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη από το δημόσιο χώρο, από το δημόσιο λόγο», σε αντίθεση με ό,τι, όπως υποστήριξε, έγινε τους προηγούμενους μήνες.

«Όχι, είμαστε υπερήφανοι για την παράταξη και είμαστε υπερήφανοι και για την αυτοκριτική μας, γιατί είμαστε οι μόνοι που έχουμε συνείδηση των λαθών και έχουμε και το θάρρος της ανάληψης μιας ευθύνης, η οποία υπερβαίνει το μέτρο που μας αναλογεί, γιατί όλοι οι άλλοι κρύβονται από πίσω μας», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Στη Θεσσαλονίκη θα μιλήσει στις 20:00 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Από το Λαύριο, όπου συναντήθηκε χθες με εργαζόμενους και ανέργους, ο κ. Σαμαράς έθεσε ως προτεραιότητα την καταπολέμηση της ανεργίας με όπλο την ανάπτυξη.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύθηκε να στηρίξει τους μικρομεσαίους να ξαναστήσουν τις δουλειές τους, να δημιουργήσουν και πάλι θέσεις απασχόλησης. «Απευθύνομαι στη Μεσαία τάξη που γονάτισε. Θα ξανασηκωθεί όρθια», τόνισε.

Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως.

«Στις 7 του Μάη το ΚΚΕ θα βρίσκεται εκεί που ανήκει, μέσα στην λαϊκή πλειοψηφία», δήλωσε χθες η Αλέκα Παπαρήγα, συμπληρώνοντας πως «οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί, λόγου χάρη μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση, το μόνο που θα πετύχει είναι να σπείρει την απογοήτευση και το θυμό στο λαό».

Τη θέση ότι ο θυμός είναι κακός σύμβουλος στην κάλπη διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. «Οργώνοντας όλη την Ελλάδα, διαπιστώνω ότι υπάρχει ένας θυμός. Δικαιολογημένος θυμός», σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και συνέχισε: «Πρέπει να ψηφίσουμε με λογική. Το βράδυ δεν θα χρειαστούμε τσαμπουκά. Θα χρειαστούμε μυαλό. Και θα χρειαστούμε πολύ περισσότερο μυαλό από ό,τι έχει επιδείξει η πολιτική όλα αυτά τα χρόνια. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει».

Επίθεση κατά των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τους κ.κ. Βενιζέλο και Σαμαρά «πολιτικούς απατεώνες», καθώς, όπως υποστήριξε, συνεχίζουν να μας λένε ψέματα [Βλέπε άρθρο] .

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο μόνος τρόπος να βγούμε από την κρίση είναι να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο. «Θέλουν ψήφο για να συνεχίσουν την καταστροφή κι εμείς θέλουμε ψήφο για να σταματήσουμε την καταστροφή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική ομιλία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, στη Θεσσαλονίκη, στην Αποθήκη Δ΄ στο λιμάνι της πόλης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, θα επισκεφτεί σήμερα το νομό Αχαΐας και συγκεκριμένα το Αίγιο. Στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσει σε συγκέντρωση του κόμματος στο Εργατικό Κέντρο του Αιγίου.

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Τ. Κατσέλη, θα μιλήσει στις 7.30 το απόγευμα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο γήπεδο του Σπόρτινγκ.

Τη Λέσβο θα επισκεφθεί σήμερα και αύριο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου