ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προεκλογική δέσμευση για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης των ΠΑΕ ζητά η Σούπερ Λιγκ

προεκλογική-δέσμευση-για-αλλαγή-του-ν-307699

Στις 25/8 σέντρα στο νέο πρωτάθλημα

Ανακοίνωση στην οποία ζητά προεκλογική δέσμευση των κομμάτων αλλά και από τη νέα κυβέρνηση να προχωρήσουν σε άμεση τροποποίηση των άρθρων περί αστικής και ποινικής ευθύνης των ΠΑΕ και των μελών τους σε περίπτωση επεισοδίων εκτός των αγωνιστικών χώρων εξέδωσε η Λίγκα.

Η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της απόφασης αναστολής της 23ης αγωνιστικής ημέρας του τρέχοντος πρωταθλήματος και της εκδήλωσης της πρόθεσης παραίτησης του προέδρου του Ολυμπιακού, λόγω των διατάξεων του Αθλητικού Νόμου που προβλέπουν την αστική και την ποινική ευθύνη των προέδρων και των μελών των Δ.Σ. των ΠΑΕ σε περίπτωση επεισοδίων εκτός αγωνιστικών χώρων, η Super League για άλλη μία φορά θέτει προ των ευθυνών τους εκείνους οι οποίοι ποινικοποιούν την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και επιβάλλουν νόμους που οδηγούν στην δαιμονοποίηση του ποδοσφαίρου.

Το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την προεκλογική δέσμευση των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά και από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές, να προχωρήσουν στην άμεση τροποποίηση των σχετικών άρθρων περί αστικής και ποινικής ευθύνης».

Στις 25 και 26 Αυγούστου η σέντρα στο νέο πρωτάθλημα

Το Σαββατοκύριακο 25/26 Αυγούστου θα γίνει η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ για τη σεζόν 2012-2013 όπως αποφάσισε ο Συνεταιρισμός στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα. Επίσης κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου επικυρώθηκε η θέση του πρωταθλητή και οι τέσσερις συμμετέχοντες στους αγώνες των play off, ενώ εκπρόσωπος της Λίγκας στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ορίστηκε ο Γιώργος Μποροβήλος με αναπληρωτή τον Γιάννη Μώραλη.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του ΔΣ της Σούπερ Λιγκ:

«Το ΔΣ της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Επικυρώθηκε η θέση του Πρωταθλητή και οι τέσσερις συμμετέχοντες στους αγώνες κατάταξης (play off).

2. H τελική φάση του Πρωταθλήματος Κ17 (final four) θα διεξαχθεί στην Τρίπολη.

3. Εκπρόσωπος της διοργανώτριας στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ θα είναι ο κ. Γ. Μποροβήλος, με αναπληρωτή του τον κ. Γ. Μώραλη.

4. Ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος περιόδου 2012-2013 ορίστηκε το Σαββατοκύριακο 25/26 Αυγούστου 2012».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου