ΕΛΛΑΔΑ

Εκδιδόμενη γυναίκα βρέθηκε με Aids κατά τη διάρκεια ελέγχων

εκδιδόμενη-γυναίκα-βρέθηκε-με-aids-κατά-τ-309879

Εντατικοί υγειονομικοί έλεγχοι διενεργούνται από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μετά την εφαρμογή υγειονομικής διάταξης που αφορά τους μετανάστες, οι οποίοι ζουν στο κέντρο της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτών έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής περισσότεροι από 25 οίκοι ανοχής.

Το τελευταίο 24ωρο διαπιστώθηκε για πρώτη φορά από τους ελέγχους ότι μια νέα γυναίκα, ηλικίας 21 ετών που εργαζόταν σε οίκο ανοχής, ήταν HIV οροθετική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ «όσοι πολίτες είχαν απροφύλακτη σεξουαλική επαφή σε οίκο ανοχής επί της οδού Αχαρνών & Φωκαίας 22 Β κατά τους τελευταίους 6 μήνες, καλούνται να επικοινωνήσουν για οδηγίες:

στην Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS: 210-72.22.222

στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210-5212054.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, οι υπεύθυνοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, τονίζουν ότι είναι απολύτως απαραίτητη η χρήση προφυλακτικού σε κάθε σεξουαλική επαφή των πολιτών που επισκέπτονται οίκους ανοχής. Η HIV λοίμωξη μπορεί να μεταδοθεί μέσω της χωρίς προφυλακτικό σεξουαλικής επαφής.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, δημοσιοποιεί με τη διαδικασία του επείγοντος τα στοιχεία του οίκου ανοχής, καθώς όπως υποστηρίζει είναι ο μόνος τρόπος να ενημερωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή με τη συγκεκριμένη γυναίκα το τελευταίο 6μηνο. Ιδιαίτερα όσοι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με τη συγκεκριμένη γυναίκα το τελευταίο 24ωρο, καλούνται από το ΚΕΕΛΠΝΟ να επικοινωνήσουν άμεσα με τις υπηρεσίες του προκειμένου να τους χορηγηθεί προφυλακτική αγωγή για τον ιό με στόχο να εμποδίσουν τη μόλυνση από τον HIV του AIDS .

Πάντως οι επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ, με αφορμή και το περιστατικό αυτό δεν κρύβουν την ανησυχία τους, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων έχει διαπιστωθεί ότι λειτουργούν εκατοντάδες παράνομοι οίκοι ανοχής σε όλη τη χώρα και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Εκτιμούν ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου