ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρίες από τους διμηνίτες

διαμαρτυρίες-από-τους-διμηνίτες-310482

Χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Βόλου

Φωνές και διαμαρτυρίες χθες το μεσημέρι στο ισόγειο του Δημαρχείου του Βόλου και ειδικότερα στον προϊστάμενο του Γραφείου Μισθοδοσίας του Δήμου Γιάννη Μικούση, από δεκάδες διμηνίτες του Δήμου που απασχολούνται στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου.Συνοδευόμενοι από μέλη της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) οι διαμαρτυρόμενοι είχαν έντονο διάλογο με τους υπαλλήλους επειδή δεν τους καταβλήθηκε η προκαταβολή για το πρώτο 15νθήμερο εργασίας τους. Οι υπεύθυνοι του Δήμου εις μάτην επιχειρούσαν να τους εξηγήσουν ότι οι λόγοι της καθυστέρησης έχουν να κάνουν με τα ελλιπή δικαιολογητικά που κατέθεσαν αρκετοί από τους συμβασιούχους.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδια στελέχη του Δήμου οι συμβασιούχοι διμηνίτες είναι συνολικά 91 άτομα. Όλοι απασχολούνται στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου. Οι πέντε από αυτούς προσλήφθηκαν στις 3 Απριλίου και οι υπόλοιποι στις 2 Απριλίου. Από όλους ζητήθηκε να καταθέσουν τον αριθμό του ΑΜΚΑ, τον Αριθμό Μητρώου του ΙΚΑ, τον αριθμό της αστυνομικής τους ταυτότητας, τον αριθμό παιδιών κ.α.

Από τα 90 άτομα, όπως σημείωναν τα ίδια στελέχη του Δήμου, οι είκοσι περίπου δεν κατέθεσαν όλα τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν από την υπηρεσία. Λόγω της μη κατάθεσης των παραπάνω στοιχείων δεν ήταν εφικτή η αποστολή του εντάλματος πληρωμής στον Επίτροπό και η πληρωμή τους από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, μέσα από την οποία πληρώνονται πλέον όσοι εργάζονται στο στενό και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα..

Για όλους τους παραπάνω λόγους, σημείωναν οι ίδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, δεν έγινε εφικτή η προκαταβολή της μισθοδοσίας που ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Απριλίου και η εξόφληση μέσα στο α΄ δεκαήμερο του επόμενου μήνα. Το θέμα είναι προσωρινό και θα λυθεί μέσα στις επόμενες μέρες, σημείωναν τα ίδια στελέχη του Δήμου Βόλου.

Σημειώνεται πως οι συμβάσεις των 91 διμηνιτών λήγουν στις 1 και 2 Ιουνίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου