ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία τη Μ.Πέμπτη στα ΚΤΕΛ, αποκλεισμένος ο σταθμός του Κηφισού

απεργία-τη-μ-πέμπτη-στα-κτελ-αποκλεισμ-318385

Αποκλεισμένος είναι ο σταθμός ΚΤΕΛ Κηφισού από εργαζόμενους, ενώ με μεγάλη δυσκολία πραγματοποιούνται κάποια από τα δρομολόγια, που έχουν προγραμματισθεί.

Από νωρίς το πρωί της Μ.Πέμπτης, η μπροστινή πύλη του ΚΤΕΛ είναι κλειστή, ενώ μέλη της ομοσπονδίας απέκλεισαν και την πίσω έξοδο του σταθμού. Η κινητοποίηση είναι 24ωρη, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 15.000 επιβάτες δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι επιβάτες έχουν ήδη ακυρώσει τα εισιτήριά τους, ενώ διακριτική είναι και η παρουσία της αστυνομίας.

Εντός της ημέρας ή αύριο, Μ.Παρασκευή θα συνεδριάσει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος, όπου αναμένεται να εξεταστεί και το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Δημητρόπουλος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις κατά των απολύσεων και δεν πρόκειται να φύγουν, παρά μόνο εάν η κυβέρνηση δείξει διαλλακτικότητα και ακούσει με σοβαρότητα τα αιτήματά τους».

Οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ κατηγορούν τους ιδιοκτήτες των υπεραστικών λεωφορείων για συνεχόμενες απολύσεις και μονομερή καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2009.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ΚΤΕΛ υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις μετακινήσεις, αφού το 90% των ιδιοκτητών είναι και οδηγοί που θα εργαστούν κανονικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου