ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής

στάση-εργασίας-στο-κτελ-χαλκιδικής-320545

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν και σήμερα από τις 4 μετά το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις έξι συναδέλφων τους.

Περίπου 150 εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί στον χώρο του ΚΤΕΛ, όπου μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν λεωφορεία. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ Χρηστίδης «Θεωρούμε τις απολύσεις παράνομες, αδικαιολόγητες, και μάλιστα τώρα που ξεκινάει η θερινή περίοδος και η επιβατική κίνηση είναι αυξημένη και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι την ανάκλησή τους».

Όπως ανέφερε, κάθε χρόνο η διοίκηση του ΚΤΕΛ προσλαμβάνει εποχικό προσωπικό, περίπου 25 άτομα, για τη θερινή περίοδο, αλλά για πρώτη φορά προχώρησε σε απολύσεις εργαζόμενων. «Έχουν ήδη αναγγελθεί και άλλες απολύσεις, ευελπιστούμε να τις εμποδίσουμε. Το σωματείο μας θα συμμετάσχει στην πανελλαδική απεργία που προγραμματίζεται τη Μεγάλη Πέμπτη και αντιπροσωπεία του θα μεταβεί στην Αθήνα για να λάβει μέρος στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί», σημείωσε ο κ. Χρηστίδης.

Χθες, κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας και της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στον χώρο του ΚΤΕΛ, δημιουργήθηκε ένταση, όταν ομάδα εργαζομένων εμπόδισε λεωφορείο να εκτελέσει το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη– Ν. Μουδανιά και ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ απεργών και ιδιοκτητών λεωφορείων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου