ΕΛΛΑΔΑ

Καρατζαφέρης: «Ονειρο εαρινής νυκτός» η αυτοδυναμία

καρατζαφέρης-ονειρο-εαρινής-νυκτός-320575

Ανθρώπους που θα μπορέσουν να συνεννοηθούν την επόμενη μέρα θα πρέπει να δείξουν οι κάλπες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στη Χαλκίδα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ νωρίτερα σε ομιλία του εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές.

Ο κ.Καρατζαφέρης, ο οποίος νωρίτερα απηύθυνε ομιλία σε κομματικούς φίλους στη Χαλκίδα στο πλαίσιο περιοδείας του στην πόλη, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση σε αυτές τις εκλογές και χαρακτήρισε τα περί αυτοδυναμίας, «όνειρα εαρινής νυκτός».

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συνεργασίας του με άλλα κόμματα μετεκλογικά, και υποστήριξε ότι χωρίς τον ΛΑΟΣ δεν μπορεί να κάνει βήμα όποιος θέλει να κυβερνήσει. Πάντως είπε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν, και πως εάν θέλουν συνεργασία κάποιοι «μπορούν να είναι "επιβάτες". Το τιμόνι της χώρας όμως θα το έχουμε εμείς».

Δεσμεύθηκε επίσης να ανοίξει τις πόρτες της χώρας την επομένη των εκλογών, και να εκδιώξει τους παράνομους μετανάστες και χρησιμοποιώντας προσωπικούς τόνους είπε ότι την προηγούμενη ημέρα διέρρηξαν το σπίτι τού γιου του.

Στη συνέντευξη Τύπου, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, και εκτίμησε ότι στις εκλογές «δεν μπορεί κατά καμία έννοια, ο ελληνικός λαός να υπερψηφίσει, να βάλει τη σφραγίδα του στο πρόγραμμα της κυρίας Μέρκελ, στο αυστηρότατο Μνημόνιό της». Εξήγησε τους λόγους αποχώρησής του απο την κυβέρνηση Παπαδήμου, λέγοντας ότι είδε σε αυτήν πράγματα, «τα οποία σαφέστατα υπονόμευαν το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στους κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη, χωρίς να τους κατονομάσει, αποκαλώντας τους «μηδίσαντες» και λέγοντας ότι «υπήρξαν άνθρωποι, οι οποίοι πρόδωσαν την ιστορία τους, πρόδωσαν την ιδεολογία τους, πρόδωσαν τον πατριωτικό χώρο και επέτρεψαν να γίνουν όργανα του νεοφιλελευθερισμού».

Τάχθηκε υπέρ της σύσφιξης των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία και είπε ότι η χώρα μας πρέπει να στρέψει και αλλού τα μάτια της «όπως στη Ρωσία, η οποία έχει τεράστια κεφάλαια για επενδύσεις». Εκτίμησε ότι η «ομόδοξη Ρωσία» μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πράγματα, και υποστήριξε ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει ένα «θερμό επεισόδιο» με πρωταγωνιστή την Τουρκία.

«Δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένη η Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά από τις εκπτώσεις που έκανε η τρόικα στις αμυντικές δαπάνες. Αυτή η προσπάθειά μου να φέρω τους Ρώσους στο Αιγαίο, σαφέστατα και ενόχλησε πολύ τις ΗΠΑ. Με μια σειρά ενεργειών και μια σειρά συμβουλών, μας έδειξαν την πλήρη δυσαρέσκειά τους» είπε ο κ.Καρατζαφέρης. Τόνισε επίσης ότι προέβαλε αντίσταση στην τρόικα, η οποία όπως είπε ήρθε στην Ελλάδα ως επικυρίαρχος.

Επίσης είπε ότι είχε μεγαλύτερες προσδοκίες απο την κυβέρνηση Παπαδήμου, εκτιμώντας ότι εάν δεν ήταν ο ίδιος να παρέμβει υπέρ του κ.Παπαδήμου, σήμερα η Ελλάδα θα είχε πρωθυπουργό τον κ. Πετσάλνικο. «Νομίζετε θα ήταν καλύτερη η Ελλάδα; Καταλαβαίνετε πού θα ήμασταν σήμερα; Αρα, και μόνο αυτή μου η πρόσφορα στο έθνος άξιζε την εκλογή μου το 2009» είπε

ethno.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου