Κώστας Καλφέλης: Εστι ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ οφθαλμός ος τα πανθ΄ορά (3)

κώστας-καλφέλης-εστι-ταχυδρομου-οφθα-321296

H αποτίμηση της ανθρώπινης ζωής

Από αυτό το κεντρικό σημείο της Ευρώπης που βρίσκομαι, παρακολούθησα τις περισσότερες εφημερίδες του κόσμου να περιγράφουν τη συγκλονιστική αυτοκτονία του 77χρονου συμπατριώτη μας, προχθές στην πλατεία Συντάγματος. Μία πράξη τραγική και συγχρόνως γενναία που συνδέεται πια ιστορικά με την κατάντια της χώρας μας, για την οικονομική και κοινωνική της εξαθλίωση που δημιούργησαν τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας στις τελευταίες δεκαετίες.

Τα ίδια αυτά κόμματα μετέρχονται σήμερα όλα τα εφευρήματα για να επανέλθουν στην εξουσία, για να συνεχίσουν τα όργιά τους εις βάρος του έθνους και του λαού. Τόλμησαν ακόμη με περισσή υποκρισία να εκμεταλλευτούν και αυτήν την αυτοκτονία, ενώ ένας υπουργός δεν δίστασε να μολύνει το πρόσωπο και την πράξη του απελπισμένου συμπατριώτη μας. Θα μπορούσε άραγε να πει τα ίδια με αυτά που είπε ο κ. Μπεγλίτης, αν στη θέση του αυτόχειρα ήταν ο πατέρας του; Η μήπως η μάνα του τον έφερε στη ζωή με παρθενογένεση; Ντροπή, μεγάλη ελληνική ντροπή, που δίνει αφορμή για νέες εκστρατείες πικρών σχολίων και ειρωνείας των ξένων εις βάρος μας.

Κακουργήματα που εξαγοράζονται χωρίς πληρωμές και χωρίς δίκες

Εκείνοι που έχρησαν πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο τον έφεραν στη χώρα σαν πολιτικά άχρωμο, οικονομολόγο διεθνούς κύρους, ουδέτερο και ανεπηρέαστο πολιτικά. Η πλειάδα των Ελλήνων που δεν γνώριζε τον άνδρα ούτε τη σχέση του με το θλιβερό πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πίστεψε ότι αυτός θα συνέβαλε στην έξοδο της χώρας από την δυσβάσταχτη οικονομική κρίση. Εκείνοι, που έτυχε να τον γνωρίζουν λιγότερο, ευχήθηκαν και περίμεναν τη συνετή διαχείριση ενός φιλότιμου Έλληνα.

Τέλος όσοι τον ήξεραν από πολύ κοντά, είτε από συνεργασία είτε από άλλες σχέσεις σκέφτηκαν όπως και ο άλλοτε αντιπρόεδρος της ΕΤΕ (Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων) κ. Παναγιώτης Γεννηματάς που μιλώντας στην ΤV στις 10.11.2011 (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=414045&cid=) είπε ξεκάθαρα μεταξύ πολλών άλλων ότι «ο κ. Παπαδήμος είναι από εκείνους τους δημόσιους λειτουργούς που είναι συνυπεύθυνοι για το σημερινό οικονομικό δράμα που ζει η χώρα». Ευτυχώς για τον κ. Γεννηματά αλλά δυστυχώς για τον λαό μας, ο π. Υποδιοικητής της ΕΤΕ δεν διαψεύστηκε.

Ο «μεταβατικός» πρωθυπουργός Παπαδήμος καλυπτόμενος από τη νόθο πλειοψηφία των θεατρικά αντιπάλων και μονίμων εραστών της εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ έδωσε τα διαπιστευτήρια της ευκαμψίας και της υποταγής στις επιθυμίες και επιδιώξεις των κομμάτων, ιδιαιτέρως δε σε εκείνες του ΠΑΣΟΚ. Ακριβώς όπως τον χαρακτήρισε και ο Γεννηματάς, δηλαδή: «Ευνούχο του Παλατιού», εννοώντας πως είναι το ιδανικό πρόσωπο για να εκτελεί εντολές. Το τρανταχτότερο διαπιστευτήριό του είναι το προχθεσινό της άφεσης αμαρτιών του κακουργήματος της Ζίμενς και μάλιστα με Νομοθετική ρύθμιση, η οποία κατ’ επέκταση αθωώνει και τους πολιτικούς που δωροδοκήθηκαν από την Εθνοσωτήρια Γερμανική Εταιρία. Αλλά η ιστορία κατέγραψε με ποιον τρόπο αντέδρασε και η Δικαστική μας Εξουσία και κυρίως πόσο βοήθησε ο κ. Παπαδήμος να ανακτηθεί η αξιοπιστία των πολιτικών.

Ανέντιμη και προδοτική η χορηγία των κομμάτων

Κάποιοι από τους 300 έχουν το θράσος να αναφέρονται και σε «αρχές δημοκρατικής ισονομίας και ισότητας». Άραγε περισσεύει τόσο θράσος διαζεύχθηκαν την πραγματικότητα; Μα για ποια ισονομία μιλούν; Για ποια ισότητα; Για ποια Δημοκρατία; Σίγουρα έχουν μπερδέψει τις έννοιες Δημοκρατία και Ολιγαρχία όπως ακριβώς μπέρδεψαν τα συμφέροντά τους με εκείνα του Έθνους μας ή τα λεφτά τους με τα χρήματα του Δημοσίου.

Όμοια και με τα 250 εκατομμύρια ευρώ που χρωστούν τα κόμματα τους στις τράπεζες και που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τη συνενοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου, προσπαθούν να τους χαριστούν. Αλλά εκτός από το απαράδεκτο της κρατικής χορηγίας προς τα Κόμματα που μοιάζει με ανταμοιβή στους πολιτικούς επειδή οι περισσότεροι υπήρξαν ανέντιμοι, ανίκανοι και φθοροποιοί, τίθεται το ερώτημα: δεν θα έπρεπε να καταργηθεί αυτή η επιχορήγηση που είναι σαν έπαθλο στους πρωταγωνιστές του ράκους στο οποίο μετέβαλαν την Ελλάδα; Και αν όχι για πάντα έστω για τον ίδιο καιρό που οι ίδιοι ψηφίζουν την περικοπή του ψωμιού των συνταξιούχων και των εργαζομένων;

Ο κ. Γιαννίτσης, που χαρακτηριζόταν μέχρι χθες αναμάρτητος, και διαφανής μήπως μπορεί να εξηγήσει έστω με ποια λογική γίνεται η κατανομή αυτών των εκατομμυρίων; Γιατί εκλογές σημαίνουν αναβάπτιση των πολιτικών με την έγκριση ή την απόρριψή τους από το λαό. Άρα ξεκινούν, ειδικά σε αυτές τις εκλογές, από μηδενική βάση και όχι από τον αριθμό των ψήφων που είχαν λάβει και τον οποίο ή έχασαν ή είναι άγνωστο σε ποιο ύψος τον διατηρούν.

Συνεπώς η κατανομή των εκατομμυρίων των φορολογουμένων πολιτών έπρεπε να είναι ίση μεταξύ όλων των κομμάτων, αν μη μικρότερη για εκείνα που κυβέρνησαν και απέτυχαν οικτρά. Και τίθεται το ερώτημα: Σε περίπτωση μείωσης των ψήφων μεθαύριο μήπως θα επιστρέψουν την αναλογία όσων ανέντιμα και καταχρηστικά εισέπραξαν; Γιατί επί πλέον αποτελεί και εθνική προδοσία και η καταβολή και η είσπραξη χρημάτων όταν το Έθνος γκρεμίζεται.

Σαρκοζί – Ελλάδα – Γαλλία

Πανικόβλητος για την διαφαινόμενη απώλεια του θρόνου του ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί, περισσότερο ειδικευμένος στην οσφυοκαμψία προς τις ΗΠΑ και την κυρία Μέρκελ και λιγότερο ενημερωμένος ιστορικά και πολιτιστικά, εκλιπαρώντας την ψήφο των συμπατριωτών του εκτροχιάστηκε ξανά λέγοντας : «Ψηφίστε με για να μη γίνουμε Ελλάδα». Αλλά κ. πρόεδρε, στην κατάρρευση της Ελλάδας υπήρξατε πρωταγωνιστής εκβιάζοντάς την να αγοράσει τα αεροπλάνα σας, που δεν πωλούνται και τις φρεγάτες σας που ποιοτικά κατατάσσονται σαν ουραγοί ανάμεσα στους διεθνείς κατασκευαστές, προκειμένου να την υποστηρίξετε μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε. για να δανειοδοτηθεί και να αγοράσει την πραμάτεια σας.

Όσον αφορά στην κουλτούρα σας φαίνεται να μην έχετε επισκεφθεί ούτε το Λούβρο, όπου βέβαια παρά το θαυμασμό των συζύγων σας για τα κλεμμένα, αλλά πομπωδώς εκτιθέμενα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης, εσείς θα σκεφτόσασταν πώς θα σωθείτε μαζί με τους συνεργούς- συνεργάτες σας από το σκάνδαλο Μπετανκούρ της ΟREAL ή ίσως πού θα βρείτε κάποιο νέο τσαγκάρη που θα σας ανέβαζε λίγο περισσότερους πόντους για να καλυφθεί η μικρότητά σας.

[email protected]

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου