ΕΛΛΑΔΑ

Δύο αυτοκτονίες την ημέρα λόγω χρεών!

δύο-αυτοκτονίες-την-ημέρα-λόγω-χρεών-324134

Η δεινή οικονομική κατάσταση που προκαλούν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις έχουν ως τραγική συνέπεια στην Ελλάδα, να οδηγούνται στην αυτοκτονία τουλάχιστον δύο άτομα την ημέρα.

Μάλιστα, η χώρα μας ανακηρύσσεται «πρωταθλήτρια» στην Ευρώπη σε ποσοστιαία αύξηση αυτοκτονιών, σημειώνοντας κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερο ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που αποφασίζουν να προχωρήσουν στο απονενοημένο διάβημα στην Ελλάδα είναι ο διπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό, σύμφωνα με τις τελευταίες σοκαρίστηκες καταγραφές της ΜΚΟ «Κλίμακας».

Πιο αναλυτικά, από το 2009 μέχρι το 2011, οι αυτοκτονίες ή οι απόπειρες έφτασαν στις 1.727, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι περιπτώσεις αυτοκτονιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι περισσότερες σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της πατρίδας μας.

Ακόμη, αυξημένος είναι και ο αριθμός των αυτοκτονιών που σημειώθηκαν τη συγκεκριμένη τριετία στη Δυτική Μακεδονία καθώς και στη Θεσσαλία.

Πρώτος στη λίστα ο μεσήλικας άντρας

Σύμφωνα με τους ψυχίατρους, το συνηθισμένο προφίλ του αυτόχειρα είναι άντρας στην ηλικιακή ομάδα των 40-49 ετών.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες κάνουν τις περισσότερες απόπειρες, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από αυτοκτονίες είναι των αντρών.

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου