ΕΛΛΑΔΑ

Υγειονομικός… «φράχτης» στους λαθρομετανάστες

υγειονομικός-φράχτης-στους-λαθρο-325841

Μετά τη δραματική αύξηση επικίνδυνων ασθενειών η κυβέρνηση αποφάσισε να ορθώσει υγειονομικό «φράχτη» στους παράνομους μετανάστες.

Χαρακτηριστικά Λοβέρδος – Χρυσοχοΐδης είπαν,ότι έχουν αυξηθεί 1000% τα κρούσματα AIDS ενώ έχουν καταγραφεί 620 οίκοι ανοχής χωρίς άδεια, και μόνο επτά με άδεια. .Όπως είπαν οι υπουργοί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους περίπου ένα εκατομμύριο μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα, άλλοι με άδεια, οι περισσότεροι χωρίς άδεια, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στο επίπεδο της υγείας και στο επίπεδο της ασφάλειας.

Το βάρος έχει πέσει στην Αθήνα, ωστόσο υπάρχουν και άλλες περιοχές της χώρας όπου έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Σε ορισμένους νομούς έχουν δημιουργηθεί καταυλισμοί παράνομων αλλοδαπών, οι οποίοι αποτελούν άβατο ακόμη και για τις αστυνομικές δυνάμεις.

Αυξήθηκαν τα μεταδιδόμενα νοσήματα παράλληλα με την εγκληματικότητα, η οποία σε ορισμένες περιοχές δημιουργεί εκρηκτικά προβλήματα.

Στα μέτρα που ανακοίνωσαν οι υπουργοί Υγείας και Προστασίας του Πολίτη κ.κ. Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης περιλαμβάνονται: πιστοποιητικό υγείας ως προϋπόθεση για να εργαστεί κάποιος στην χώρα μας, βαριές ποινές σε όσους νοικιάζουν σπίτια και απασχολούν παράνομους μετανάστες και τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών.

Επίσης όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο πρώτος χώρος φύλαξης θα λειτουργήσει πριν τις εκλογές. Ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει, που.

Ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος βεβαίωσε ότι τα νοσοκομεία έχουν δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τα υγειονομικά προβλήματα και προωθούνται ήδη, σχετικές υγειονομικές διατάξεις οι οποίες καθορίζουν όλα τα απαραίτητα βήματα από κρατικής πλευράς.

Στο μεταξύ, εντελώς διαφορετικό πρόσωπο παρουσιάζει από το Σάββατο το κέντρο της Αθήνας, 4η ημέρα της επιχείρησης των αστυνομικών για τους παράνομους αλλοδαπούς, που για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αποτελούσαν μειονότητα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου