ΕΛΛΑΔΑ

«Τροπολογία-σκάνδαλο για ρύθμιση δανείων των κομμάτων»

τροπολογία-σκάνδαλο-για-ρύθμιση-δαν-327336

Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εκτοξεύει η Δημοκρατική Συμμαχία, κατηγορώντας τα δύο κόμματα πως «με τη συνενοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου, προωθούν νέα τροπολογία-σκάνδαλο για να χαρίσουν τα δάνεια των 250 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστούν τα κόμματα στις τράπεζες».

Όπως δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιάννης Οικονόμου, «με την προκλητική ρύθμιση που προωθούν οι υπουργοί της κυβέρνησης με τις ευλογίες των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δίνουν περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ, εν όψει της προεκλογικής περιόδου, στα κόμματα κάτω από το τραπέζι».

Χρήματα, όπως είπε, «τα οποία δεν δικαιούνται, γιατί τα έχουν ήδη εκχωρήσει ως εγγυήσεις για παλαιότερα δάνεια που έχουν πάρει από τις τράπεζες -κυρίως κρατικές- και έχουν ήδη ξοδέψει».

Ο κ. Οικονόμου τονίζει ότι «η σκανδαλώδης τροπολογία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, γιατί παραβιάζει κατά τρόπο κατάφωρο τις αρχές της δημοκρατικής ισονομίας και ισότητας» και καλεί τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν τη δύναμη κατά τον Κανονισμό της Βουλής, να προκαλέσουν ονομαστική ψηφοφορία «για να αναλάβει ο κάθε βουλευτής τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου