ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμα σε τράπεζα και Τειρεσία γιατί έθειξαν δανειολήπτη!

πρόστιμα-σε-τράπεζα-και-τειρεσία-γιατ-327680
Τσουχτερά πρόστιμα στη Γενική Τράπεζα και την Τειρεσίας Α.Ε., 50.000 ευρώ και 20.000 ευρώ αντίστοιχα επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επειδή καταχώρισαν και διαβίβασαν παράνομα τα στοιχεία δύο πελατών θίγοντας με τον τρόπο αυτό την πιστοληπτική τους ικανότητα.
Η υπόθεση που απασχόλησε την Αρχή αφορά έναν δανειολήπτη που έλαβε προσωπικό δάνειο το 2003.
Τρία χρόνια μετά ο εγγυητής του δανείου προσήλθε σε άλλη τράπεζα για δικό του δάνειο και εκεί πληροφορήθηκε ότι ο Τειρεσίας τον είχε «φακελώσει» διότι η σύμβαση για το δάνειο που είχε εγγυηθεί είχε καταγγελθεί.
Στην πραγματικότητα η Τράπεζα φρόντισε να ενημερώσει πρώτα τον Τειρεσία για την καταγγελία της σύμβασης και κατόπιν το συμβαλλόμενο, ο οποίος όμως στο μεταξύ είχε εξοφλήσει την οφειλή του.
Σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής «η παράλειψη στον τρόπο λειτουργίας του αρχείου που συνιστά και έλλειψη των μέτρων επιμέλειας τα οποία όφειλε να τηρήσει ο υπεύθυνος επεξεργασίας ώστε να αποφευχθεί το λάθος, επέφερε προσβολή της πιστοληπτικής ικανότητας των προσφευγόντων, αφού αυτοί εμφανίστηκαν στις τράπεζες με τις οποίες συναλλάσσονταν ως άτομα αναξιόπιστα στις οικονομικές τους συναλλαγές.
newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου