ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήσεις “φωτιά” στα εισιτήρια των πλοίων… από σήμερα 1η Απριλίου!

αυξήσεις-φωτιά-στα-εισιτήρια-των-πλ-328764

Σε αύξηση της τιμής των ναύλων προχωρούν από σήμερα 1η Απριλίου οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, οι οποίες επικαλούνται αυξημένο λειτουργικό κόστος και ζημιές, λόγω της ανόδου της τιμής των καυσίμων και της μείωσης της επιβατικής κίνησης.

Ήδη, μεγάλη εταιρεία της ακτοπλοΐας ανακοίνωσε αύξηση 5% στην τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, από 1ης Απριλίου, ενώ οι εταιρείες εκτιμούν ότι η φετινή πασχαλινή έξοδος θα κινηθεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι λόγω της κρίσης. Η μείωση του οικογενειακού εισοδήματος που συνεπάγεται μείωση της αγοραστικής δύναμης των ταξιδιωτών οι οποίοι θα προτιμήσουν ηπειρωτικούςπροορισμούς για τις διακοπές του Πάσχα. Όσοι πάνε βέβαια.

Η εντεινόμενη οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη μείωση του μεταφορικού έργου.

Παράλληλα σημειώνεται αλματώδη αύξηση των τιμών των ναυτιλιακών καυσίμων. Το έτος 2011, το κόστος καυσίμων ανά μετρικό τόνο αυξήθηκε κατά 28% σε σύγκριση με το 2010 επιβαρύνοντας σημαντικά τα έξοδα λειτουργίας των εταιρειών, παρά τη μείωση της συνολικής κατανάλωσης καυσίμων που προήλθε από την μείωση ταχυτήτων και δρομολογίων που προσαρμόσθηκαν ανάλογα με την επικρατούσα μειωμένη ζήτηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου