ΕΛΛΑΔΑ

49χρονος διακινούσε βίντεο με βιασμούς βρεφών

49χρονος-διακινούσε-βίντεο-με-βιασμούς-330334
Συνελήφθη χθες το πρωί, στη Νέα Φιλαδέλφεια ένας 49χρονος για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από συντονισμένη επιχείρηση εντόπισε τα ίχνη του δράστη, αφού πρώτα τακτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά
ίχνη του και μέσω αυτών διαπιστώθηκε η διακίνηση του υλικού της παιδικής πορνογραφίας.
Από την έρευνα που έγινε σπίτι του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί και δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι. Από την επιτόπια αυτοψία των αστυνομικών στους σκληρούς δίσκους, βρέθηκαν εκατοντάδες ψηφιακά αρχεία (βίντεο) με ιδιαίτερα σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας και κακοποίησης παιδιών ηλικίας από ενός έτους.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια, θα υποβληθούν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εξεταστεί και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των επίμαχων αρχείων, το είδος αυτών και η ημερομηνία κατά την οποία υπερφορτώθηκαν.
Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζεται και εξετάζεται το ενδεχόμενο, μέρος του υλικού αυτού να έχει βιντεοσκοπηθεί στη χώρα μας ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς πολλοί από τους ανηλίκους που απεικονίζονται εκτιμάται ότι έχουν ανάλογη καταγωγή.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Αθηνών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου