ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση – Ένταση στη Βουκουρεστίου

ολοκληρώθηκε-η-μαθητική-παρέλαση-έν-336152

Στην παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου που ολοκληρώθηκε και παρακολουθήσατε ζωντανά από το zougla radio, παρέλασαν 11 Δημοτικά σχολεία, επτά Γυμνάσια (εκ των οποίων τα δύο ιδιωτικά) και οκτώ Λύκεια (εκ των οποίων τα τρία ιδιωτικά).

Μία ομάδα περίπου 30 καθηγητών, μέλη της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, βρέθηκε στον πεζόδρομο της οδού Βουκουρεστίου, μπροστά στο θέατρο Παλλάς και φώναζε συνθήματα, μεταξύ άλλων και το «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».

Οι διαδηλωτές περπάτησαν από την Αμαλίας, πέρασαν από την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος και βρέθηκαν στην Βουκουρεστίου, όπου διμοιρία των ΜΑΤ τους απώθησε προς την οδό Σταδίου. Εικοσιεπτά άτομα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.

Για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση. Κάτοικοι του Βύρωνα έχουν αναρτήσει πανό, διαμαρτυρόμενοι για το χαράτσι της Δ.Ε.Η.. Οι διαδηλωτές έχουν σηκώσει και μία ελληνική σημαία, στην οποία με κόκκινα γράμματα έχουν γράψει «Δεν πωλείται».

Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί ξεκίνησε η μαθητική παρέλαση. Οι μαθητές στην πλειονότητά τους έχουν στρέψει το κεφάλι τους προς την εξέδρα των επισήμων. Παιδιά των ομάδων των Special Olympics καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο, τη στιγμή που πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων πιασμένα χέρι – χέρι. Με την παρέλαση των προσκόπων ολοκληρώθηκε η σημερινή ημέρα.

Οι αστυνομικοί μετά το πέρας της παρέλασης, επέστρεψαν στην Βουκουρεστίου και απώθησαν τους διαδηλωτές, που είχαν αναρτήσει πανό, προς το Οφθαλμειατρείο στη συμβολή των οδών Σίνα και Πανεπιστημίου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου