ΕΛΛΑΔΑ

«Κλειδώνουν» οι εκλογές στις 6 Μαΐου

κλειδώνουν-οι-εκλογές-στις-6-μαΐου-337135

Για τις 6 Μαΐου «κλειδώνουν» οι εκλογές, σύμφωνα με ανώτατες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ η Βουλή ολοκληρώνει τις εργασίες της και κλείνει την εβδομάδα μεταξύ 6 και 10 Απριλίου.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος συναντάται αυτήν την ώρα με την Αλέκα Παπαρήγα, ενώ στη συνέχεια με τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους όχι απλώς τον χρόνο των εκλογών και τις επόμενες κινήσεις του αλλά και τον τρόπο που θα διεξαχθεί η προεκλογική περίοδος. Το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί ήπιους τόνους και διατήρηση ενός κλίματος που δεν θα πυροδοτεί κοινωνικές εντάσεις, πολύ περισσότερο που η προεκλογική περίοδος θα διεξαχθεί σε ένα κλίμα ιδιαίτερα αρνητικό για την πολιτική τάξη και κυρίως για τα κόμματα εξουσίας. Ο πρωθυπουργός, πάντως, επικεντρώνει την προσοχή του στην ομαλή προώθηση του νομοθετικού έργου και την τακτοποίηση όλων των σχετικών εκκρεμοτήτων έως τις εκλογές.

Ο Λουκάς Παπαδήμος, μάλιστα, θα συνεχίσει να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ξανά πρωθυπουργός την επόμενη περίοδο των εκλογών, πολύ περισσότερο καθώς οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν πως στην παρούσα τουλάχιστον φάση η αυτοδυναμία δεν είναι το πιθανότερο σενάριο. Αν και γνωρίζει πως ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον επιθυμούν ως λύση, καθώς προτιμούν να μην θέσουν εν αμφιβόλω την προοπτική τους, εν τούτοις εξακολουθεί να θεωρεί ότι διατηρεί σοβαρές ελπίδες να παίξει σημαντικό ρόλο και μετά τις κάλπες. Όχι μόνο γιατί σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες μάλλον θα αποδειχθεί οδυνηρή για όποιον αρχηγό αναλάβει τη σχετική ευθύνη, αλλά και γιατί οι δανειστές θα επιθυμούσαν κυβέρνηση α λα Μόντι στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, μετά τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, ενώ δεν αποκλείεται να δεχθεί και τους αρχηγούς νέων κομμάτων που διαθέτουν επίσημες Κοινοβουλευτικές Ομάδες. real.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου