ΕΛΛΑΔΑ

Ικανοποίηση Βενιζέλου για τα αποτελέσματα του Eurogroup

ικανοποίηση-βενιζέλου-για-τα-αποτελέ-345763

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του Eurogroup που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, εξέφρασε λίγο μετά το τέλος της σχετικής συνεδρίασής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα ενισχυθεί με ένα ποσό το οποίο συνολικά θα ανέλθει σε 105 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα θα λάβει 5,9 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, 3,3 δισ. ευρώ τον Απρίλιο και 5,3 δισ. ευρώ τον Μάιο», τόνισε.

Όσον αφορά στο PSI, o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «οι ιδιώτες ομολογιούχοι θα συμμετάσχουν στη μείωση του ελληνικού χρέους κατά ποσοστό 96%», υπογραμμίζοντας ότι παραμένει ακόμα ένα 4% ομολογιούχων των οποίων οι τίτλοι δεν έχουν εκδοθεί με βάση το ελληνικό δίκαιο και οι οποίοι θα πρέπει να απαντήσουν εάν δέχονται την ελληνική προσφορά ως την 23η Μαρτίου.

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ακυρώθηκαν παλαιά ομόλογα αξίας 177 δισ. ευρώ τα οποία αντικαταστάθηκαν από νέα ομόλογα αξίας 92 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα απαλλαγεί ως τις αρχές του Απριλίου από ένα χρέος 105 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος για την απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συμμετάσχει με το ποσό των 28,5 δισ. ευρώ στο νέο πρόγραμμα, εκ των οποίων τα 8,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευτούν μετά τη λήξη του.

«Η θεμελιώδης υποχρέωση της Ελλάδας από εδώ και στο εξής είναι η εφαρμογή του προγράμματος και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσω της τόνωσης της ρευστότητας και της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών. Η ελληνική οικονομία είναι στη φάση της επανεκκίνησης. Οι εκλογές δε θα πρέπει να επηρεάσουν την εφαρμογή του προγράμματος είτε πριν από την διεξαγωγή τους, είτε έπειτα από αυτήν», κατέληξε

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου