ΕΛΛΑΔΑ

Προσλήψεις δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων ανακοίνωσε ο Μιλτ. Παπαϊωάννου

προσλήψεις-δικαστών-και-δικαστικών-υ-350410

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου ανέφερε σήμερα ότι είναι θέμα ημερών η πρόσληψη 160 Ειρηνοδικών, ενώ πρόκειται να γίνουν και προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων.

Παράλληλα, επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια προκειμένου να πραγματοποιηθούν προσλήψεις και στο χώρο των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ως προς τους Ειρηνοδίκες, ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε ότι μετά τις προσλήψεις των Ειρηνοδικών που θα γίνουν, οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα παρακολουθήσουν σεμινάρια πριν αναλάβουν καθήκοντα και τόνισε ότι οι συγχωνεύσεις των Ειρηνοδικών βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Κονδύλια για την αυτοχρηματοδότηση της Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, επισήμανε σήμερα, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης τού μοντέλου αυτοχρηματοδότησης τής Ελληνικής Δικαιοσύνης, ότι με νομοθετική ρύθμιση μεταφέρθηκε δαπάνη ύψους 14 εκατ. Ευρώ, στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ).

Έτσι, από το ΤΑΧΔΙΚ θα πληρώνονται πλέον οι δαπάνες για:

α) Μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση των πρακτικών των δικαστηρίων όλων των βαθμίδων τής Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης,

β) Μεταφορά υλικού δικαστικών υπηρεσιών,

γ) Προμήθεια πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης για τα σωφρονιστικά καταστήματα,

δ) Επιχορήγηση τού ΝΠΙΔ με την επωνυμία «ΕΠΑΝΟΔΟΣ», για την κάλυψη των δαπανών στέγασης, σίτισης, ημερήσιας οικονομικής αρωγής και μετακινήσεων των αποφυλακισθέντων, για το σκοπό ομαλής επανένταξής τους στο κοινωνικό σύνολο,

ε) Προμήθεια φαρμάκων, τροφοδοσία και υγειονομικό εξοπλισμό των εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων και του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου,

στ) Καταβολή αμοιβών των δικηγόρων και άλλων προσώπων, που παρέχουν υπηρεσίες, στο πλαίσιο τού συστήματος παροχής νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος (Legal aid).

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου