ΕΛΛΑΔΑ

Η Εκκλησία ζητά από το κράτος τα ακίνητά της πίσω

η-εκκλησία-ζητά-από-το-κράτος-τα-ακίνητ-350509

Ο λόγος που τα ζητάει πίσω σύμφωνα πάντα με την εκκλησία είναι πως θέλει να τα χρησιμοποιήσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η Εκκλησία της Ελλάδος ζητά από την κυβέρνηση να αποδεσμευτούν τα ακίνητά της, προκειμένου να τα αξιοποιήσει και να συνδράμει το λαό. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, που συνεδρίασε για δεύτερη ημέρα σήμερα, «κανένας οργανισμός και καμία άλλη οργάνωση δεν επιτελεί τέτοιο και τόσο μεγάλο έργο, όπως η Εκκλησία, που θα ήταν μεγαλύτερο, αν δεν είχε ήδη προσφέρει το σύνολο σχεδόν της περιουσίας της στο κράτος και αν μπορούσε να αξιοποιήσει τα δεσμευμένα απ΄ αυτό ακίνητά της».

Στην ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος επαναλαμβάνει ότι καταβάλλει τις υποχρεώσεις και τις οφειλές της κανονικά και επισημαίνει ότι «μόνο για το 2011 οι Ιερές Μητροπόλεις, οι Ιεροί Ναοί, οι Ιερές Μονές και τα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα κατέβαλαν όλες τις νόμιμες φορολογικές εισφορές, που ανέρχονται στο ποσόν των 12.584.139,92 ευρώ, γεγονός το οποίο ενίοτε αποσιωπάται».

Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής: «Η Εκκλησία δραστηριοποιείται με ποιμαντική ευθύνη σε έργα ευποιίας, που θεραπεύουν και τις υλικές ανάγκες του ανθρώπου, όχι σαν αφορμές επίδειξης, αλλά ως ευκαιρίες έκφρασης της αγάπης της προς την εικόνα του Θεού».

Η Σύνοδος υπογραμμίζει τέλος ότι αποδοκιμάζει «τις νοοτροπίες και τις πρακτικές, που οδήγησαν στη σημερινή πολύπλευρη κρίση, για την οποία είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, στην επιλογή των κυβερνώντων, αλλά και εκείνες τις φωνές, οποθενδήποτε προερχόμενες, που καταφέρονται κατά του ελληνικού λαού».

NewsIt.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου