ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυση σε βάρος Σπινέλλη και Λέκκα από τους εφοριακούς

μήνυση-σε-βάρος-σπινέλλη-και-λέκκα-από-350606

Μήνυση κατά του Διομήδη Σπινέλλη, τέως γενικού γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων, και του Νικόλαου Λέκκα, διευθυντή Σχεδιασμού και Ελέγχων του ΣΔΟΕ, κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Αθηνών ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων (ΠΟΕ-ΔΟΥ), Χαράλαμπος Νικολακόπουλος.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ- ΔΟΥ, η μήνυση αφορά «συκοφαντικούς» ισχυρισμούς τους περί «εκτεταμένης διαφθοράς στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό», σε εκδήλωση με θέμα «Φοροδιαφυγή και Κοινωνική Δικαιοσύνη», που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση ο κ. Σπινέλλης είχε αναφέρει πως στις εφορίες επικρατεί το σύστημα 4-4-2 ως μηχανισμός διανομής των εσόδων του κράτους από είσπραξη προστίμων, δηλαδή ότι το 40% αφορά την «έκπτωση» επί του προστίμου που κάνει στον φορολογούμενο ο ελεγκτής, το άλλο 40% μπαίνει στην «τσέπη» του και μόνο το 20% είναι το τελικό έσοδο που καταλήγει στα κρατικά ταμεία.

Ο κ. Λέκκας είχε αναφέρει στο ίδιο πάνελ ότι ποσοστό 10% από τις επιστροφές φόρου στους φορολογούμενους πάει επίσης στην «τσέπη» των εφοριακών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ, «η περίοδος της σιωπής και της αποδοχής επιθέσεων για την Ομοσπονδία μας έχει περάσει οριστικά. Θα αντιδρούμε πλέον με κάθε πρόσφορο τρόπο, για να υπερασπιστούμε την τιμή και την υπόληψη των σκληρά εργαζόμενων εφοριακών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου