ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα η απόφαση για την παραπομπή του Ι. Κούβελου

τη-δευτέρα-η-απόφαση-για-την-παραπομπή-354550

ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ

Αύριο, Δευτέρα, αποφασίζει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την παραπομπή ή όχι της υπόθεσης του Ισίδωρου Κούβελου στον εισαγγελέα Εφετών, μετά την παράλειψή του να δηλώσει στο περσινό πόθεν έσχες τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο μπήκε το 1 εκατ. δολάρια, που προήλθε από ρευστοποίηση μετοχών. Στο μεταξύ, σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του κ. Κούβελου, ο οποίος νοσηλεύεται από το τέλος της περασμένης εβδομάδας στο Ωνάσειο.

Ο κ. Κούβελος προσήλθε την Παρασκευή στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αναφέροντας προκάρδια άλγη. Είχε υποβληθεί σε επέμβαση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης προ επταετίας στο ίδιο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΩΚΚ, η κατάσταση του δεν ενέπνεε ανησυχία.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών της Βουλής, ότι ο κ. Κούβελος δεν είχε δηλώσει στο "πόθεν έσχες" τον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στο Λονδίνο και στον οποίο κατατέθηκε το επίμαχο ποσό του 1 εκατ. δολαρίων, στις 4 Μαρτίου του 2011.

Πάντως, διευκρινίστηκε ότι δεν προκύπτει επαύξηση της περιουσιακής του κατάστασης που να μην δικαιολογείται.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής, Βαγγέλης Αργύρης, όταν ο κ. Κούβελος κλήθηκε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για το εκατομμύριο, με επιστολή του προς την επιτροπή, δήλωσε ότι η ύπαρξη του λογαριασμού και η μεταφορά του ποσού "εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε στη δήλωση μου στο 2011, καθότι η διακίνηση του ποσού έγινε από ρευστοποίηση μετοχών των ΗΠΑ για την συμμετοχή μου στην αγορά ποσοστού σε υπό ναυπήγηση πλοίο".

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου