ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΣΟΚ: Εκλογή του Προέδρου από τη βάση την Κυριακή 18/3

πασοκ-εκλογή-του-προέδρου-από-τη-βάση-τ-356100

Ομόφωνη ήταν η απόφαση για την εκλογή Προέδρου από τη βάση την Κυριακή 18 Μαρτίου που έλαβε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή.

Θα προηγηθεί Εθνική Συνδιάσκεψη την Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Μαρτίου στο ΣΕΦ και εν συνεχεία σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, το μεσημέρι του Σαββάτου, για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, οι οποίες πρέπει να πληρούν όλους τους όρους του Καταστατικού του Κινήματος.

Την ανάγκη να συζητηθεί ανοικτά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, να αξιολογηθεί η πορεία του και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο ευθύνης για το μέλλον διατύπωσε ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Όσον αφορά την αλλαγή ηγεσίας, ζήτησε να εγγυηθούν όλοι τις δημοκρατικές διαδικασίες και παράλληλα παρατήρησε ότι «οι θεμιτές φιλοδοξίες του καθενός, θα κριθούν στην κοινωνία».

Σε αναφορά του για τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις τελευταίες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι η συντηρητική Ευρώπη κατανοεί πλέον ότι «δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση μόνο με μέτρα λιτότητας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου