ΕΛΛΑΔΑ

Αίσιο τέλος στην ομηρία της Κομοτηνής

αίσιο-τέλος-στην-ομηρία-της-κομοτηνής-356895

Ο δράστης παραδόθηκε, οι όμηροι είναι καλά στην υγεία τους. Παραδόθηκε, λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο 52χρονος που ήταν «ταμπουρωμένος» στις εγκαταστάσεις της εταιρίας HELESI, στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής, κρατώντας ομήρους δύο υπάλληλους της επιχείρησης για περίπου 12 ώρες.

Οι δύο όμηροι είναι καλά στην υγεία τους.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που έγιναν νωρίτερα, ο δράστης έθεσε δύο αιτήματα, προκειμένου να πειστεί να παραδοθεί. Το πρώτο αίτημα αφορούσε στην καταβολή δεδουλευμένων ύψους 31 χιλιάδων ευρώ, που όπως ισχυρίζεται του οφείλει η επιχείρηση. Το δεύτερο αίτημα αφορούσε στην επαναπρόσληψή του στην εταιρία, στην οποία εργαζόταν από τον Ιούλιο του 2000 έως τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, οπότε και απολύθηκε.

Στο μεταξύ, αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο 52χρονος ζήτησε και έλαβε από την ομάδα των διαπραγματευτών φάρμακα, ψυχογενούς χαρακτήρα, στο πλαίσιο αγωγής που λαμβάνει. Η περιοχή ήταν αποκλεισμένη από ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ επί τόπου βρίσκονταν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και πυροσβεστικά οχήματα για κάθε ενδεχόμενο.

Δύο οι όμηροι, τρεις οι τραυματίες

Δύο άνδρες, ηλικίας 64 και 51 ετών, υπάλληλοι στην εταιρία HELESI, κρατούσε ομήρους ο 52χρονος δράστης του πρωτοφανούς επεισοδίου που ξεκίνησε από τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής.

Ο 52χρονος βρισκόταν με τα δύο θύματά του στο γραφείο διοίκησης της επιχείρησης, ενώ διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να τον πείσουν να παραδοθεί. Νωρίτερα, ο ένοπλος πυροβόλησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της βιομηχανίας κατασκευής κάδων απορριμμάτων κι έναν Βούλγαρο εργαζόμενο στην επιχείρηση, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κομοτηνής και νοσηλεύονται εκεί εκτός κινδύνου. Με επιπόλαιο τραύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κι ένας αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε από σκάγι που εξοστρακίστηκε.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση για το περιστατικό «ανέβασε» στην ιστοσελίδα της η εταιρία HELESI (Hellenic Environmental System Industry). Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο 52χρονος εργαζόταν στην επιχείρηση επί 11 χρόνια και απολύθηκε τον περασμένο Αύγουστο, καθώς «επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στον χώρο εργασίας».

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σήμερα περί ώραν 13:00 ο Μανίκας Δημήτριος, ετών 52, εισέβαλλε ένοπλος με κυνηγετική καραμπίνα, στο εργοστάσιο της εταιρείας Helesi ΑΕ στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Εισήλθε στο γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου, Αθανασίου Ανδριανόπουλου, ετών 51 και πυροβόλησε τραυματίζοντας τον υπάλληλο Εμίλ Ίλεν Μαρίνοφ, ετών 30, στα πόδια και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, στο λαιμό στο χέρι και στα πλευρά.

Αιμόφυρτος ο δεύτερος προσπάθησε να διαφύγει, ο δράστης τον καταδίωξε, αλλά η παρέμβαση άλλων εργαζομένων επέτρεψε την σωτήρια διαφυγή του υπαλλήλου αλλά και του καταδιωκόμενου. Στη συνέχεια ο δράστης με την απειλή του όπλου έθεσε σε ομηρία δύο άλλους εργαζομένους και «οχυρώθηκε» στο γραφείο της διοίκησης. Η κατάσταση της ομηρίας ευρίσκεται σε εξέλιξη. Επί τόπου επιχειρούν ειδικοί διαπραγματευτές και αστυνομικές δυνάμεις για την απελευθέρωση των ομήρων.

Οι τραυματισθέντες νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής εκτός κινδύνου, ενώ όμηροι παραμένουν οι εργαζόμενοι Γκριτσέλης Δημήτριος, ετών 64 και Διγγάρης Θεοφάνης, ετών 51.

Ο δράστης, εργαζόταν ως υπάλληλος γραφείου στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής από 20.07.2000 έως την απόλυση του, την 31.08.2011, καθόσον επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας.

www.kathimerini.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου