LIFE STYLE

«Έφυγε» από τη ζωή ο Βασίλης Τσιβιλίκας

έφυγε-από-τη-ζωή-ο-βασίλης-τσιβιλίκα-358479

Το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή ο δημοφιλής ηθοποιός, Βασίλης Τσιβιλίκας.

Όπως είπε η διευθύντρια του νοσοκομείου, Όλγα Οικονόμου, μιλώντας στο Mega: «Ο Βασίλης Τσιβιλίκας διεκομίσθη νεκρός. Απ΄ ότι έχω πληροφορηθεί είχε έντονο θωρακικό άλγος και οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπάθησαν να τον ανανήψουν αλλά δυστυχώς δεν ευόδωσε η προσπάθεια αυτή».

Βασίλης Τσιβιλίκας ένας κωμικός που ξεχώρισε με την πορεία του. Ένας άνθρωπος με ήθος που στήριζε νέους ηθοποιούς. Ένας σταρ της εποχής του που ποτέ δεν διεκδίκησε δάφνες αλλά πάντα βάδιζε αργά αλλά σταθερά στα μονοπάτια της τέχνης, στα μονοπάτια της ενημέρωσης.

Γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του. Ο μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του έμαθε να τις προστατεύει και να τις στηρίζει σ΄ολόκληρη τη ζωή του. Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και τους είχε εξασφαλίσει μία άνετη ζωή.

Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του πρώτοι διέκριναν το υποκριτικό του ταλέντο και τον έπεισαν να ασχοληθεί με την ηθοποιία στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του πέρασε στην Αγγλική φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε γιατί το μικρόβιο της υποκριτικής είχε μπει βαθιά μέσα του. Κατέβηκε στην Αθήνα και ασχολήθηκε επαγγελματικά με την ηθοποιία. Προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να μπει στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης, σπούδασε τελικά στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη.

Πρώτη του θεατρική εμφάνιση ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ήρθε η δικαίωση. Ο Κάρολος Κουν τον κάλεσε στο Θέατρο Τέχνης.

Στις αρχές της δεκαετίας του 70 κάνει στροφή στην καριέρα του και ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση που έγινε και ο μεγάλος του έρωτας και την υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Το 1970 εμφανίζεται ως Τζόνι στη θρυλική «Η θεία μου η χίπισσα» του Αλέκου Σακελλάριου. Για τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια το είδος που λάτρεψε την επιθεώρηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου