ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 60χρονος στη Χαλκίδα, για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης

συνελήφθη-60χρονος-στη-χαλκίδα-για-απόπ-370961

Ζήτησε από τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος, να βεβαιώσει το γνήσιο της υπογραφής του θανόντος πεθερού του.

Κατηγορείται επιπλέον και για εξαπάτηση υπαλλήλου των ΕΛ.ΤΑ., όταν στις αρχές Δεκεμβρίου είχε καταφέρει να πάρει προνοιακό επίδομα που λάμβανε εν ζωή ο πεθερός του.

Συνελήφθη, προχθές (13-02-2012) το μεσημέρι, στη Χαλκίδα Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 60χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Ειδικότερα, την 12.30΄ ώρα της 13-02-2012, οι αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 60χρονο, εντός του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, όταν αποπειράθηκε να υφαρπάξει ψευδή βεβαίωση-εξουσιοδότηση, από τον Αξιωματικό Υπηρεσίας της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Όπως προέκυψε, είχε σκοπό να τη χρησιμοποιήσει στα ΕΛ.ΤΑ. Χαλκίδας, για τη χορήγηση επιδόματος από την Υπηρεσία Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Χαλκιδέων, ύψους (626) ευρώ, αντί του θανόντος από 28-02-2011, πεθερού του.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, την 02-12-2011 ο δράστης είχε καταφέρει να εξαπατήσει υπάλληλο των ΕΛ.ΤΑ., επιδεικνύοντας το βιβλιάριο υγείας του θανόντα και ένα φθαρμένο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, προσποιούμενος τον πεθερό του και να λάβει το χρηματικό ποσό των (1.544) ευρώ, το οποίο αφορούσε καταβολή επιδόματος της ιδίας Υπηρεσίας.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ κατασχέθηκαν το βιβλιάριο υγείας του θανόντα και μια ταχυδρομική επιταγή των ΕΛ.ΤΑ. Χαλκίδας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες (14-02-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου