ΕΛΛΑΔΑ

H επιστολή Παπανδρέου προς την τρόικα για τις δεσμεύσεις επί του νέου μνημονίου

h-επιστολή-παπανδρέου-προς-την-τρόικα-γ-371034

«Ανάγκη χρηματοδότησης της ανάπτυξης»

Στη δημοσιότητα έδωσε το ΠΑΣΟΚ την επιστολή του προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου προς τους επικεφαλής του ΔΝΤ, της ΕΕ, και της ΕΚΤ, με την οποία επιβεβαιώνει τη δέσμευση του κόμματός του στους στόχους του Προγράμματος και στις βασικές πολιτικές, όπως ορίζονται στο νέο μνημόνιο.

Πέραν των δεσμεύσεων, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι στην Ελλάδα ειδικά, αλλά και στην Ευρώπη, χρειάζονται «νέες πηγές χρηματοδότησης της ανάπτυξης», καθώς και ευρωπαϊκές αποφάσεις «που θα συνεχίσουν να ενισχύουν την αποτελεσματικότητα ενός ευρύτερου τείχους προστασίας, που θα εξασφαλίζουν ηρεμία στις διεθνείς αγορές ομολόγων, και θα εποπτεύουν το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, σε τομείς όπως των οίκων αξιολόγησης».

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνει την υποστήριξή του στο φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, την έκδοση Ευρωομολόγων, μαζί και με έργα υποδομής, ενώ τονίζει την ανάγκη να μην υπάρχουν πολύ διαφορετικά φορολογικά καθεστώτα, στην κοινή ευρωπαϊκή αγορά, γεγονός που δυσκολεύει την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου