ΕΛΛΑΔΑ

Ανώτερος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού σε κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας

ανώτερος-αξιωματικός-του-πολεμικού-ν-371339

Σοκ προκαλεί η είδηση εμπλοκής του 47χρονου Πλοιάρχου και Διευθυντή Πληροφορικής του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετεί στο Πεντάγωνο, Παπαδάτου Παναγιώτη, σε κύκλωμα κατοχής και διακίνησης υλικού σκληρής παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία:

Συνελήφθησαν σήμερα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, τρεις άνδρες, ηλικίας 34, 54 και 47 ετών, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για κατοχή μεγάλου όγκου από υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η αποκάλυψη του σκληρού πορνογραφικού υλικού που βρέθηκε, έγινε στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι άγνωστος αριθμός χρηστών του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας 123 διαφορετικές IP διευθύνσεις, εταιρίας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, κατείχαν και διακινούσαν χιλιάδες αρχεία (εικόνες και βίντεο), με σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο όγκος και το είδος του υλικού που βρέθηκε σοκάρει και σύμφωνα με την αστυνομία «πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση παραβατών, σύμφωνα με τον αριθμό και το είδος των αρχείων που παρατηρήθηκε να διακινούνται στα διάφορα δίκτυα ανταλλαγής αρχείων».

Κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στα σπίτια των τριών συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν δεκάδες μέσα αποθήκευσης υλικού παιδικής πορνογραφίας:

• Στην οικία του 34χρονου στο Ελληνικό, τριακόσιοι δέκα πέντε (315) ψηφιακοί οπτικοί δίσκοι αποθήκευσης και τριάντα δύο (32) σκληροί δίσκοι, με αποθηκευμένες χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες • Στην οικία του 54χρονου στην Αθήνα, δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, με αποθηκευμένες εκατοντάδες φωτογραφίες

• Στην οικία του 47χρονου στην Αγία Παρασκευή, δέκα οχτώ (18) σκληροί δίσκοι με αποθηκευμένες δεκάδες φωτογραφίες.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα, θα σταλούν για τις ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου