ΕΛΛΑΔΑ

Παρεμβάσεις Παπαρήγα – Καρατζαφέρη στη Βουλή

παρεμβάσεις-παπαρήγα-καρατζαφέρη-σ-374156

Με την έκφραση δεν «πάει άλλο», «μας προκαλείτε», «είμαστε ευγενείς, αλλά όχι ηλίθιοι», η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα παρενέβη για να επικρίνει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι δεν πήρε το λόγο για να μιλήσει για τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

«Δεν ακούμε τίποτε άλλο από το πρωί παρά για καταστροφή μέχρι και εμφύλιο… Η κρατική τηλεόραση θυμήθηκε τα Δεκεμβριανά». «Ξεπεράσατε τα όρια και έχουμε και εμείς κάποια όρια» είπε η κ. Παπαρήγα προς τον κ. Βενιζέλο.

«Διάλυση της Βουλής τώρα και εκλογές» ζήτησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το ζήτημα του κατεπείγοντος που ετέθη στην Ολομέλεια διερωτώμενος προς τον κ. Βενιζέλο «νόμιμον είναι, αλλά είναι και ηθικόν;» το να μην μπορούν να τοποθετηθούν οι βουλευτές για ένα τόσο σπουδαίο θέμα.

Ζήτησε μάλιστα να παραταθεί η διαδικασία μέχρι και αύριο «προκειμένου να στηριχθεί η Δημοκρατία που κλυδωνίζεται» και συνέστησε να μην υπάρξουν ακρότητες «σαν εκείνες που πριν λίγο είδαμε και από τον κ. Βενιζέλο και το ΚΚΕ». Αλλιώς, όπως είπε, να διαλυθεί τώρα η παρούσα Βουλή και να διεξαχθούν εκλογές.

Σε επόμενη παρέμβασή του -μετά την τοποθέτηση του Ευ. Βενιζέλο – ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως ο ίδιος έκανε σαφή τη θέση του στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών «όπου λάθρα μπήκε μέσα ο κ. Βενιζέλος και τον πέταξε έξω ο κ. Παπαδήμος».

«Είπα ότι εγώ δεν μπορώ να συδιαλέγομαι με τις εντολές και τις οδηγίες της κ. Μέρκελ, δεν μπορώ ούτε με τις μαριονέτες της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου