ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα πιτσιρικάδων με 13 διαρρήξεις

σπείρα-πιτσιρικάδων-με-13-διαρρήξεις-400754

Για περισσότερο από έξι μήνες, μια συμμορία νεαρών τσιγγάνων έκλεβε ό,τι έβρισκε από τα σπίτια της Λακωνίας και μετά προκαλούσε σημαντικές ζημιές για να… τιμωρήσει τους ιδιοκτήτες τους! Ο 38χρονος «αρχηγός» και οι τέσσερις συνεργοί του, ανάμεσα στους οποίους και τρεις ανήλικοι, είχαν χτυπήσει συνολικά 13 σπίτια στην Σπάρτη και το Δαφνί.

Οι πιτσιρικάδες διαρρήκτες ηλικίας 17, 19, 16 και 17 χρόνων, είχαν αρπάξει συνολικά 2.500 ευρώ σε μετρητά, οικιακά είδη αξίας 3.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 19.000 ευρώ, δρώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση αλλά πάντα υπό τις οδηγίες του 38χρονου.

Οι κλοπές έγιναν μεταξύ 11 Μαΐου και 26 Νοεμβρίου, αλλά εξιχνιάστηκαν τώρα και σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Σπάρτης. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις.

«Υπερωρίες» έκανε ένας 25χρονος Αλβανός διαρρήκτης που δρούσε στην Μαραθούπολη Μεσσηνίας! Μέσα σε λίγη ώρα, διέρρηξε το σπίτι ενός 49χρονου Βούλγαρου και έκλεψε ένα πορτοφόλι, παραβίασε το αυτοκίνητο ενός 32χρονου και άρπαξε ένα τσαντάκι και αποπειράθηκε να διαρρήξει και το σπίτι ενός 57χρονου.

Όμως, εντοπίστηκε από περιπολία του αστυνομικού τμήματος Γαργαλιάνων, συνελήφθη και διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν παράνομα στην χώρα. Έτσι, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας για να ξεκινήσει η διαδικασία απέλασής του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου