ΕΛΛΑΔΑ

Ψωμί δεν είχαμε, γραβιέρα μοιράζαμε…

ψωμί-δεν-είχαμε-γραβιέρα-μοιράζαμε-401504

Σε έμμεση παραδοχή της ήττας της κυβερνητικής πολιτικής προχώρησε ΧΘ το πρωί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης. Ο ουσιαστικά αρμόδιος υπουργός για την πορεία των τιμών των αγροτικών προϊόντων, αντί να δώσει λύση στο θέμα της ακρίβειας από το χωράφι στο ράφι, σε μια πρωτότυπη για κυβερνητικό αξιωματούχο παραδοχή αποτυχίας άσκησης πολιτικής, πέταξε λευκή πετσέτα αναγνωρίζοντας πως η ακολουθούμενη πολιτική του ΠΑΣΟΚ δημιούργησε χιλιάδες νεόπτωχους.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός ανακοίνωσε τη διάθεση 800 κιλών ΠΟΠ γραβιέρας Κρήτης στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Με την απόφαση αυτή, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενισχύει τη συνολική προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Αθηναίων και το Κέντρο για την ανακούφιση και τη σίτιση ειδικά των αστέγων.

Την ίδια ώρα, ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια τα Κοινωνικά Παντοπωλεία που λειτουργούν σε όλη την χώρα. Όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση βαθαίνει όλο και πιο πολλοί Έλληνες περνούν το κατώφλι των Κοινωνικών Παντοπωλείων για να καλύψουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες. Οικογένειες που αναγκάζονται να ζουν με «δελτίο» μη έχοντας τα απαραίτητα οικονομικά αποθέματα για να επιβιώσουν. Την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι πως αυτοί που θα αναζητούν δελτία θα αυξηθούν τον επόμενο χρόνο. Ο λόγος είναι η δύσκολη οικονομική κατάσταση στη δίνη της οποίας έχουν βρεθεί εκατοντάδες οικογένειες και αγναντεύουν το μέλλον με ανασφάλεια.

Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, που λειτουργούν αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη τη χώρα στηρίζονται είτε μέσω χορηγών είτε από δωρεές πολιτών, και αποτελούν μοναδική λύση επιβίωσης για οικογένειες που ξεπέρασαν προ πολλού και κατά πολύ τα όρια της ανέχειας.

Στα ειδικά προγράμματα μπορούν να συμμετέχουν οικονομικά αδύνατες οικογένειες που είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου που φιλοξενείται το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», απ όπου και θα προμηθεύονται έναντι συμβολικού αντιτίμου τα απαραίτητα είδη διατροφής σε εβδομαδιαία βάση για διάστημα έξι μηνών.

Αυτή την περίοδο λειτουργούν πάνω από 50 κοινωνικά παντοπωλεία πανελλαδικώς και παρέχουν έναντι ελάχιστου αντιτίμου είδη πρώτης ανάγκης όπως απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ρούχα, είδη οικιακού εξοπλισμού αλλά και παιχνίδια σε οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου