ΕΛΛΑΔΑ

Οργή στους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ για τον ελιγμό Παπανδρέου

οργή-στους-κορυφαίους-του-πασοκ-για-το-401756

Μόλις έγινε γνωστή η θέση Παπανδρέου για εκλογή του νέου προέδρου μετά τις εκλογές τα επιτελεία των κορυφαίων πήραν φωτιά. Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, Σκανδαλίδης, Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου και άλλα κορυφαία στελέχη έλεγαν σε συνεργάτες τους πως η λύση θα πρέπει να είναι καθαρή. Πως θα πρέπει να εκλεγεί τώρα και πρόεδρος και υποψήφιος πρωθυπουργός. Από τη βάση, σύμφωνα με το καταστατικό.Γιατί αν εκλεγεί υποψήφιος πρωθυπουργός και ο Γιώργος Παπανδρέου παραμείνει πρόεδρος όλοι θεωρούν δεδομένο ότι το σχήμα θα αποτύχει. Πως το ΠΑΣΟΚ θα συντριβεί.

Μέσα στη συνεδρίαση σκληρή ήταν η στάση των στελεχών. “Πρόεδρε πήγαινε εσύ στις εκλογές αν θες να είσαι πρόεδρος” του είπε η Τόνια Αντωνίου. “Καθαρές λύσεις” ζήτησαν ακόμη ο Νίκος Σαλαγιάννης, η Συλβάνα Ράπτη, ο Γιάννης Μίχας, αλλά και ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Στη συνεδρίαση που συνεχίζεται τα αίματα έχουν ανάψει. “Δεν είμαστε ραγιάδες” διαμηνύουν μέλη του πολιτικού συμβουλίου, εννοώντας το πρόσφατο άρθρο του Νίκου Παπανδρέου για τους υπουργούς.

Η κα Αντωνίου σημείωσε πως ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να σκεφτεί την παράταξη και γι’ αυτό πρέπει να εκπέμψει ένα καθαρό μήνυμα. Συμπλήρωσε, δε, πως αν επιμείνει να παραμείνει του ΠΑΣΟΚ θα ήταν καλύτερο να είναι ο ίδιος υποψήφιος πρωθυπουργός. Η κα Αντωνίου μάλιστα εκτίμησε πως δεν θα είναι λίγοι οι βουλευτές εκείνοι που προβληματίζονται αν θα πρέπει να είναι υποψήφιοι αν ο κ. Παπανδρέου παραμείνει πρόεδρος, ενώ έκανε γνωστό πως σε μια τέτοια περίπτωση η ίδια δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής.

Ο κ. Νίκος Σαλαγιάννηςεξαπέλυσε και αυτός τα βέλη του στον κ. Παπανδρέου: “Λειτουργήσατε ως δυνάστης και πρίγκιπας και σας έκανε κακό το άρθρο του αδελφού σας”.

«Άρα είχε δίκιο ο αδελφός μου…»φέρεται να απάντησε ο κ. Παπανδρέου, εννοώντας προφανώς ότι αφού τον βλέπουν ως “πρίγκηπα”, οι ίδιοι λειτουργούν ως “ραγιάδες”.

“Ο αδερφός σας μίλησε σαν εκπρόσωπος δυναστείας και εσείς κυβερνήσατε το ΠΑΣΟΚ σαν απόλυτος κυρίαρχος” επισήμανε ο Νίκος Σαλαγιάννης, εννοώντας ότι τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου λειτουργούν σαν πρίγκηπες.

Τούτων δοθέντων όλοι αναμένουν τη δευτερολογία Παπανδρέου. Αν ο πρόεδρος του κόμματος επιμείνει όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ακόμη και να μην επιμείνουν στη ψηφοφορία τα στελέχη που συμμετέχουν στο πολιτικό συμβούλιο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα ακολουθήσουν αντιδράσεις των κορυφαίων. Και αίτημα για άμεση σύγκληση της ΚΟ και του εθνικού συμβουλίου.

Το μέχρι πρότινος κυβερνών κόμμα βρίσκεται στην κυριολεξία στην κόψη του ξυραφιού:

-Βουλευτές δηλώνουν πως δε θα είναι υποψήφιοι αν μείνει ο Γιώργος Παπανδρέου στη θέση του προέδρου.

-Και κορυφαία στελέχη αναζητούν άλλους δρόμους, μιλώντας ανοιχτά ακόμη και για το ενδεχόμενο διάσπασης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου