ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη:Στο Αυτόφωρο ο επιχειρηματίας, για χρέη ύψους 19,3 εκατ. ευρώ

θεσσαλονίκηστο-αυτόφωρο-ο-επιχειρημ-402693

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 66χρονος έμπορος ειδών υγιεινής που συνελήφθη κατηγορούμενος για χρέη ύψους 19,3 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο. Ο επιχειρηματίας ζήτησε και πήρε 24ωρη αναβολή.

Όπως έγινε γνωστό, κατά το παρελθόν, είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί για υπόθεση εικονικών τιμολογίων. Μάλιστα ενόψει του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου κατηγορήθηκε ότι επιχείρησε να δωροδοκήσει δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ προκειμένου να αλλάξουν την αρχική τους κατάθεση προς όφελός του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τους συνάντησε τον Ιούλιο του 2005, σε παραλιακό καφέ της Θεσσαλονίκης, όπου έδωσε στον καθένα το ποσό των 15.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, όμως ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές που συνέλαβαν τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ επ αυτοφώρω με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Σε πρώτο βαθμό οι εφοριακοί είχαν καταδικαστεί αντιστοίχως σε ποινές φυλάκισης 40 και 30 μηνών, με αναστολή, ενώ στο Εφετείο ο ένας από τους δύο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με αναστολή, ενώ ο δεύτερος αθωώθηκε

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου