ΕΛΛΑΔΑ

Τι χρειάζεται για να καταθέσετε τις πινακίδες κυκλοφορίας

τι-χρειάζεται-για-να-καταθέσετε-τις-πι-405494

Χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες που καταθέτουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να γλυτώσουν τα υπέρογκα έξοδα που αφορούν κυρίως στα τέλη κυκλοφορίας. Τα νούμερα είναι πολύ ψηλά και σε αρκετές περιπτώσεις τριπλάσια από την περσινή χρονιά ακόμα και σε «ακριβές» περιοχές, όπως για παράδειγμα το Κολωνάκι.

Για να καταθέσει κάποιος τις πινακίδες κυκλοφορίας, θα πρέπει να φέρει μαζί του τις… πινακίδες του αυτοκινήτου, την άδεια κυκλοφορίας και στην περίπτωση που αδυνατεί να πάει ο ίδιος θα πρέπει να υπάρχει εξουσιοδότηση. Σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της κατάθεσης των πινακίδων, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να αναφέρει την τοποθεσία που θα βρίσκεται το όχημα, αφού απαγορεύεται το «παρκάρισμα» σε δημόσιους δρόμους, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος να το συλλέξει συνεργείο του δήμου για ανακύκλωση.

Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο που αρκετοί δεν γνωρίζουν, με αποτέλεσμα να λέει ο καθένας το… μακρύ και το κοντό του, είναι ο χρόνος που μπορεί ο καθένας να καταθέσει τις πινακίδες στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.. Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο και ο ιδιοκτήτης μπορεί να αφήσει τις πινακίδες για όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί. Να σημειώσουμε πως όσοι καταθέτουν πινακίδες δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια, ενώ όσον αφορά το ΚΤΕΟ δεν είναι υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να περάσει το όχημα από τεχνικό έλεγχο.

Τέλος, στην περίπτωση που κάποιος επιθυμήσει να πάρει πίσω τις πινακίδες, καλείται να πληρώσει όλο το ποσό των τελών κυκλοφορίας, ενώ για όσους έχουν ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητά τους αρκετά χρόνια δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν αναδρομικά τα τέλη κυκλοφορίας παρά μόνο για την τρέχουσα χρονιά.

Προς το παρόν, η μοναδική μέρα του 2011 που μπορούν οι Έλληνες ιδιοκτήτες να καταθέσουν πινακίδες είναι η 28η Δεκεμβρίου, αφού το διάστημα 29-30 Δεκεμβρίου οι υπάλληλοι έχουν ανακοινώσει 48ωρη απεργία και το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει ανακοινώσει παράταση.

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου