ΕΛΛΑΔΑ

Στήνονται κάλπες μετά το Πάσχα

στήνονται-κάλπες-μετά-το-πάσχα-406961

Προκήρυξη εκλογών τέλη Μαρτίου και κάλπες τον Απρίλιο σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου. Συναίνεση από Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη. Προϋπόθεση η ψήφιση απαραίτητων νομοσχεδίων για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Μικρή παράταση στη διακυβέρνηση Παπαδήμου φαίνεται ότι δίνει το PSI, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Τα Νέα”, απαραίτητη προϋπόθεση για να εκπνεύσει η θητεία της νέας κυβέρνησης είναι να έχει υλοποιηθεί πλήρως η εθελοντική ανταλλαγή των ομολόγων (PSI).

Η προκήρυξη των εκλογών θα γίνει πιθανότατα στα τέλη Μαρτίου, ενώ ήδη Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης έχουν συμφωνήσει.

Ο πρωθυπουργός άλλωστε είναι πεπεισμένος ότι η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή των εκλογών έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις. Εξάλλου, οι Βρυξέλλες έχουν διαμηνύσει ότι οι εκλογές τον Ιανουάριο θα ισοδυναμούσαν με χρεοκοπία.

Στον απόηχο των καταιγιστικών εξελίξεων, ο Λουκάς Παπαδήμος συναντάται με τον Γιώργο Παπανδρέου το μεσημέρι της Τρίτης, με την οποία κλείνει ο κύκλος των επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Πηγές που επικαλείται η ίδια εφημερίδα επισημαίνουν ότι το πρώτο σκέλος των διαπραγματεύσεων για το PSI θα έχει ολοκληρωθεί περί τις 15 Φεβρουαρίου.

Όμως, οι διαδικασίες που αφορούν στην εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών θα συνεχιστούν, καθώς -όπως παρατηρούν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές- “αμέσως μετά θα αρχίσουν οι προσκλήσεις προς τους επενδυτές”.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να μείνει ανοικτό το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου, ώστε να κυρωθούν οι σχετικές συμβάσεις.

Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να έχει εξηγήσει στους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησή του ότι οι απαιτούμενες ενέργειες, αλλά και οι τεχνικές δυσκολίες που αφορούν το πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων οδηγούν εκ των πραγμάτων σε παράταση του βίου της κυβέρνησης.

Κατά την ίδια εφημερίδα, δεν αποκλείεται να αποσαφηνίσει ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος το σχεδιασμό του με δημόσια παρέμβαση εντός Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της παράτασης του βίου τη κυβέρνησης, ακόμα και μέχρι το τέλος του 2012, ζητώντας παράλληλα μικρότερο και ευέλικτο σχήμα.

Σύμφωνα με “Τα Νέα”, η παράταση του βίου της κυβέρνησης κλείδωσε ουσιαστικά στην κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή ο Λουκάς Παπαδήμος και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Πηγή: News247

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου