ΕΛΛΑΔΑ

Διαψεύδει η Βουλή τη χορήγηση «ειδικού μπόνους» στους υπαλλήλους της

διαψεύδει-η-βουλή-τη-χορήγηση-ειδικο-411218

Διαψεύδει το Γραφείο Τύπου της Βουλής τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για χορήγηση ειδικού μπόνους στους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου, προκειμένου να αποκατασταθούν εν μέρει οι απώλειες από τις περικοπές στα εισοδήματά τους.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης επισημαίνεται ότι πέραν των μειώσεων που οι υπάλληλοι είχαν υποστεί στις αποδοχές τους το 2010 με την περικοπή 20-30% επιδομάτων τους, με το ενιαίο μισθολόγιο καταργούνται και για τους υπαλλήλους της Βουλής όλα τα επιδόματα των οποίων την κατάργηση προβλέπει το Ενιαίο Μισθολόγιο, όπως π.χ. το κίνητρο απόδοσης, προσωπική διαφορά, επίδομα γάμου, επίδομα πληροφορικής, επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών, επίδομα αποφοίτων Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Όσον αφορά στο ειδικό επίδομα που εχορηγείτο στους υπαλλήλους της Βουλής από την δεκαετία του 1930, η ανακοίνωση αναφέρει πως αυτό καταργήθηκε με την πρόσφατη τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «δεν δίνεται κανένα μπόνους στους υπαλλήλους της Βουλής όπως αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα».

«Αντίθετα» συνεχίζει η ανακοίνωση «με την τροποποίηση του Κανονισμού που ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής, θα χορηγείται και στους υπαλλήλους της Βουλής το μοναδικό επίδομα που θεσμοθετήθηκε από το Ενιαίο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο για όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα ως κίνητρο επίτευξης στόχων».

«Με τις περικοπές που έγιναν το 2010 και τις πρόσφατες καταργήσεις και περικοπές που αναφέρθηκαν πιο πάνω, η μείωση των συνολικών αποδοχών των υπαλλήλων της Βουλής κυμαίνεται από 28 έως και 38%» καταλήγει η ανακοίνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου