ΕΛΛΑΔΑ

Κατάσταση εμφυλίου στο πολιτικό σκηνικό

κατάσταση-εμφυλίου-στο-πολιτικό-σκην-411272

Στην κινούμενη άμμο της έλλειψης ομοιογένειας και στοίχισης στον κοινό στόχο, περπατά η μεταβατική κυβέρνηση. Η κατάσταση εμφυλίου που επικρατεί, οδηγεί τον πρωθυπουργό στην ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών ακόμα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με τον Γ. Καρατζαφέρη να προτείνει δημοσίως ολιγομελές σχήμα, με πιθανούς αντιπροέδρους τους αρχηγούς των κομμάτων που την στηρίζουν.

Την ίδια ώρα, δημοσκοπήσεις στον κυριακάτικο Τύπο παρουσιάζουν σε ιστορικό χαμηλό τον δικομματισμό και προσδιορίζουν κυβερνήσεις συνεργασίας για την επόμενη ημέρα. Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνει και νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο Έθνος της Κυριακής από τη Marc.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 13%, το ΚΚΕ 8,7%, ο ΛΑΟΣ 7,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,2%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,6% και το Πανελλήνιο Άρμα 2,3%. Σε ερώτηση για το πότε πρέπει να γίνουν εκλογές, το 40,3% απαντά στο τέλος της τετραετίας (2013), το 37,9% δηλώνει Φεβρουάριο ή Μάρτιο και το 17,1% μέσα στο 2012.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου