ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή απόγνωσης πανεπιστημιακών στον Λ. Παπαδήμο

επιστολή-απόγνωσης-πανεπιστημιακών-411935

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας ζητούν οι πρυτάνεις των δύο μεγαλύτερων ΑΕΙ της πρωτεύουσας, ο κ. Θ. Πελεγρίνης του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Σ. Σιμόπουλος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Οι δύο πρυτάνεις ζητούν από τον πρωθυπουργό, επικαλούμενοι και την ιδιότητά του ως πανεπιστημιακού καθηγητή, την παρέμβασή του για να εξομαλυνθεί η ένταση που έχει ξεσπάσει στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, με δεδομένη την αντιπαράθεση για το θέμα της εφαρμογής του νέου νόμου-πλαίσιου για τα ΑΕΙ.

«Εξοχότατε κύριε πρόεδρε της ελληνικής κυβέρνησης» ξεκινάει η επιστολή των δύο πρυτάνεων «απευθυνόμαστε σε εσάς, όχι μόνο λόγω της ιδιότητάς σας ως πρωθυπουργού της χώρας αλλά και ως καθηγητού με γνώση των πανεπιστημιακών πραγμάτων».

Και οι δύο πρυτάνεις συνεχίζουν: «Γνωρίζουμε όλοι την εκρηκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία μας λόγω της κρίσης την οποία διέρχεται η χώρα μας. Είναι γνωστό, ήδη από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς, ότι τα Πανεπιστήμια μας, που από τη φύση τους είναι κοντά στο να αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας μας, βρίσκονται σε αναταραχή. Είναι γνωστό, επίσης, ότι η αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων αναφορικά προς την εφαρμογή του Ν.4009/11 δημιουργεί προβλήματα που οδηγούν τη λειτουργία των ελληνικών πανεπιστημίων σε αδιέξοδο.

Πρεσβεύουμε ότι σ αυτή την δύσκολη κατάσταση χρειάζεται καταλαγή και θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιήσετε το κύρος σας, προκειμένου να εκτονωθεί αυτή η δυσάρεστη για όλους κατάσταση, πολλώ μάλλον, αφού υπάρχει ο κίνδυνος να επιδεινωθεί και να καταλήξει σε αλόγιστη βία. Ο ίδιος, άλλωστε, κύριε Πρωθυπουργέ, πολύ ορθά έχετε διακηρύξει, με τον πλέον επίσημο τρόπο, από του βήματος της Βουλής των Ελλήνων, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της κρίσης που διέρχεται η χώρα μας είναι η ενότητά μας, η οποία, δυστυχώς, υπονομεύεται από την προσπάθεια βεβιασμένης εφαρμογής του Νόμου για τα Πανεπιστήμια» σημειώνουν οι δύο πρυτάνεις και καταλήγουν: «Οι καιροί ου μενετοί».

Πηγή:Ζougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου