ΕΛΛΑΔΑ

Ρύθμιση των δανείων δημοσίων υπαλλήλων

ρύθμιση-των-δανείων-δημοσίων-υπαλλήλ-414032

Παρέμβαση – ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλο σχετικά με την παροχή διευκολύνσεων σε δημόσιους υπαλλήλους που πλήττονται από την εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών, λόγω εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, για την αποπληρωμή δανείων προς τράπεζες κατέθεσαν 29 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλία της Λούκας Κατσέλη.

Υπενθυμίζεται ότι 40 βουλευτές του κόμματος είχαν καταθέσει στις 19 Οκτωβρίου 2011 σχετική νομοθετική πρόταση-τροπολογία προς τον υπουργό Οικονομικών.

Όπως αναφέρουν, το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας ξεκίνησε ήδη με την αποχώρηση σε πρώτη φάση 20.000 περίπου εργαζομένων από το Δημόσιο και την αποχώρηση επιπλέον εργαζομένων από τον Ιανουάριο 2012, ενώ οι μειώσεις μισθών για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, λόγω εφαρμογής του νέου μισθολογίου ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το Νοέμβριο 2011.

Όμως, όπως τονίζουν, το αποτέλεσμα είναι «χιλιάδες εργαζόμενοι να αδυνατούν να ανταποκριθούν προς τις υποχρεώσεις τους σε πιστωτικά ιδρύματα για δάνεια που έχουν συνάψει».

Οι υπογράφοντες βουλευτές ζητούν ενημέρωση από τον κ. Βενιζέλο για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ενώ καλούν το αρμόδιο υπουργείο να διασφαλίσει ότι το περιεχόμενο της σύμβασης θα περιλαμβάνει ένα σαφώς ορισμένο, δεσμευτικό πλαίσιο, ώστε τα πιστωτικά ιδρύματα να ρυθμίζουν τα δάνεια που έχουν συνάψει οι χιλιάδες εργαζόμενοι που εντάσσονται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ή που έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις μισθών λόγω εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου