ΕΛΛΑΔΑ

Ολυμπιακός-Άρσεναλ: 3–1

ολυμπιακός-άρσεναλ-3-1-414153

Η έκπληξη του Ερνέστο

Η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε και την έκπληξή της. Ο λόγος για τον Νταβίδ Φουστέρ. Ο Ισπανός παρά το γεγονός πως προέρχεται από τραυματισμό και είναικ με μια μονάχα προπόνηση, ξεκίνησε στο βασικό σχήμα, σε αντίθεση με τον Ορμπάιθ. Με λίγα λόγια η ενδεκάδα ήταν ίδια ακριβώς με την Μασσαλία. Μέγιερι στο τέρμα, Αβραάμ και Μέλμπεργκ σέντερ μπακ, Τοροσίδης δεξιά και Μαρκάνο αριστερά. Αμυντικά χαφ ήταν οι Μανιάτης, Μοδέστο, δεξιά ο Μιραλάς, αριστερά ο Χολέμπας, στην επίθεση ο Τζιμπούρ και πιο πίσω ο Φουστέρ.

Από την άλλη πλευρά, ο Αρσέν Βενγκέρ ναι μεν έκανε αλλαγές, αλλά είχε αρκετά όπλα του στην βασική ενδεκάδα. Φτάνει να σας πούμε τα ονόματα των Βερμάελεν, Ντζουρού, Σκιλασί, Αντρέ Σάντος, Μπεναγιούν, Αρσάβιν και Σαμάκ, για να καταλάβετε πόσο δύσκολο ήταν το έργο των παικτών του Βαλβέρδε. Και τα δεύτερα της Άρσεναλ είναι εξαιρετικοί παίκτες, ό,τι κι αν λέμε στην Ελλάδα.

Φτερά στα πόδια, καρδιά μες στα στήθια

Με τον Ολυμπιακό 12ο παίκτη να παρασέρνει τους ποδοσφαιριστές του Βαλβέρδε και να τους δίνει φτερά στα πόδια, ο Ολυμπιακός μπήκε με μεγάλη όρεξη στο παιχνίδι και έδειξε από την αρχή τις άγριες διαθέσεις του. Ήταν φανερό πως οι Πειραιώτες θα τα έδιναν όλα για τη νίκη και φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά του ματς. Τρανό παράδειγμα η πάσα του Μιραλάς για τον Μοδέστο στο 2, που όμως δεν ανησύχησε τον Φαμπιάνσκι.΄

Στη συνέχεια, οι “κανονιέρηδες” συνήλθαν από το πρώτο σοκ και έδειξαν τις αρετές τους, δημιουργώντας κάποιες φάσεις. Όπως έγραψε και ο Παντελής Διαμαντόπουλος στο LIVE, πολλές φορές δεν είναι καλό να παρασύρεσαι από τον κόσμο και παραλίγο να το πληρώσει ο Ολυμπιακός, αφού μπροστά ήταν “φωτιά”, αλλά πίσω υπήρχαν κενά.

Στο 8 μάλιστα, ένα γλίστρημα του Μέλμπεργκ λίγο έλειψε να κοστίσει στους γηπεδούχους, αλλά ο Μέγιερι έσωσε την εστία του. Γενικά, η Άρσεναλ έβρισκε εύκολα το δρόμο προς την “ερυθρόλευκη” εστία και υπήρχε μια ανησυχία στα μετόπισθεν, όμως στο 16 μίλησε το πάθος και σκόραρε η ομάδα που το ήθελε περισσότερο. Δηλαδή ο Ολυμπιακός!

Ο “τρομοκράτης” και ο Δαυίδ που νίκησε τον Γολιάθ (2-0)!

Μια κάθετη του Φουστέρ, ένα λάθος των αμυντικών της Άρσεναλ και ένα εξαιρετικό τελείωμα από τον Τζιμπούρ έδωσαν το προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 16ο λεπτό και το “Καραϊσκάκης” ήταν στο πόδι. Ιδανικό, ονειρικό και γιορτινό ξεκίνημα για τους Πειραιώτες, τη στιγμή που η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ κόντρα στην Μαρσέιγ. Όλα ευνοϊκά δηλαδή…

Η συνέχεια ήταν ερυθρόλευκη! Οι Άγγλοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα και το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Ο Μιραλάς δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το δώρο του Φαμπιάνσκι στο 22, αλλά ο Φουστέρ δεν έκανε το ίδιο με τον Μανόνε. Ο πορτιέρο της Άρσεναλ που είχε αντικαταστήσει τον Φαμπιάνσκι, πάσαρε στον Φουστέρ, εκείνος έκανε το πλασέ και έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα. Το δώρο του τερματοφύλακα των “κανονιέρηδων” πανηγυρίστηκε δεόντως και όλα θύμιζαν φιέστα. Οι Άγγλοι δεν ήξεραν που πατούσαν και που βρίσκονταν.

www.sport24.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου