ΕΛΛΑΔΑ

Παιχνίδια των κομμάτων με την χώρα στο κόκκινο!

παιχνίδια-των-κομμάτων-με-την-χώρα-στο-414591
Ανάμεσα από πολιτικές συμπληγάδες καλείται να πορευθεί η χώρα παρά την αναμενόμενη εκταμίευση της 6ης δόσης από τον μηχανισμό στήριξης, καθώς παραμένουν ανοικτά κρίσιμα μέτωπα προς διαπραγμάτευση με τους δανειστές της.Κύριο θέμα αιχμής, στην παρούσα φάση, αποτελεί η ολοκλήρωση του PSI.
Υπό ντο βάρος της αλματώδους επέκτασης της κρίσης στον πυρήνα της ευρωζώνης, ελλάδα και τρόικα επείγονται να κλείσουν το κούρεμα του χρέους,πριν οι απρόβλεπτες εξελίξεις ανατρέψουν την κατάσταση και οδηγηθεί η χώρα σε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, όπως φοβάται και ο Τόμσεν του ΔΝΤ.
Στο μεταξύ, όμως, η εικόνα και η συνοχή της κυβέρνησης δοκιμάζονταιαπό τις εξελίξεις εντός του ΠΑΣΟΚ αλλά και την στάση της ΝΔ .
Στο ΠΑΣΟΚ σοβαρούς κραδασμούς προκαλει η συζήτηση για την αλλαγή ηγεσίας πριν από τις προσεχείς εκλογές. Ο κ. Γ. Παπανδρέου κρατάει κλειστά χαρτιά αλλά οι αντεγκλήσεις μεταξύ των δελφίνων πυροδοτούν εντάσεις.

Πρόσθετη περιπλοκή για την κυβέρνηση Παπαδήμου συνιστά ότι στο εσωτερικό τις Ν.Δ. διαμορφώνονται δύο γραμμές. Η μία πρεσβεύει την άποψη ότι οι τόνοι θα πρέπει να τηρηθούν υψηλοί έναντι του ΠΑΣΟΚ, ενώ άλλα στελέχη εκτιμούν πως η κυβέρνηση πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να επιτελέσει το έργο τns. Ο κ. Παπαδήμοε, τέλος, αν συνεχισθούν οι διενέξεις μεταξύ υπουργών σκέφτεται να βάλει μια «κόκκινη γραμμή», για να μη βγαίνει πρoς τα έξω εικόνα διάλυσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου