ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Ιερώνυμου – Ντόρας για την περιουσία

συνάντηση-ιερώνυμου-ντόρας-για-την-π-415637

Το φιλανθρωπικό έργο και η αξιοποίηση της περιουσίας της Εκκλησίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου, με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη. Αν και η συνάντηση ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα διήρκεσε περίπου 40 λεπτά.

Η κ. Μπακογιάννη, στο τέλος της συνάντησης, ευχαρίστησε τον κ. Ιερώνυμο για τη συνάντηση και τη «μεγάλη συζήτηση για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, σε μια πάρα πολλή δύσκολη για την κοινωνία στιγμή» και σημείωσε ότι «οι άνθρωποι που έρχονται στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής συνεχώς αυξάνονται και η Εκκλησία της Ελλάδος κάνει πραγματικά αξιόλογο έργο».

Το δεύτερο σκέλος της συζήτησης, είπε η κ. Μπακογιάννη, αφορούσε την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και όλες τις προσπάθειες τις οποίες κάνει ο Αρχιεπίσκοπος ώστε να μπορεί να στηρίξει το προνοιακό του έργο.

«Η Δημοκρατική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί υπέρ και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε οπουδήποτε μας ζητηθεί, γιατί πιστεύουμε ότι το έργο πρόνοιας το οποίο συντελείται είναι εξαιρετικά σημαντικό και αναμφισβήτητα χρειάζεται πόρους και αυτοί οι πόροι δυστυχώς σήμερα δεν μπορούν να προέλθουν από πουθενά αλλού παρά από την αξιοποίηση της περιουσίας» πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι:

«Μου δόθηκε η ευκαιρία να πω στην κυρία πρόεδρο ότι εγώ ως Αρχιεπίσκοπος αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω ό,τι μπορώ για το καλό της Εκκλησίας και της πατρίδας. Με αυτήν την έννοια θέλω να στηρίξω το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που γίνεται από πλευράς της Εκκλησίας και θα ήθελα να αγκαλιάσω όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες. Η αξιοποίηση της περιουσίας είναι κάτι που το θέλουμε, γιατί δεν έχουμε άλλους οικονομικούς πόρους, αλλά αυτή η αξιοποίηση θα μας δώσει την δύναμη όχι για να έχουμε χρήματα, αλλά να μπορούμε αυτήν την περιουσία να την κάνουμε πνευματική αξία, βοήθεια για τους ανθρώπους».

Καταλήγοντας ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε:

«Ευχαριστώ την πρόεδρο για την κατανόηση της – η πορεία των πραγμάτων θα μας δώσει και άλλες ευκαιρίες να πούμε και για άλλες προσπάθειες, όχι φιλολογικά και περιγραφικά αλλά ουσιαστικά, να κάνουμε έργο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου