ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομα κυκλώματα στις φοιτητικές εστίες

παράνομα-κυκλώματα-στις-φοιτητικές-ε-415650

Εξωπανεπιστημιακή «μαφία» που δρα ανεξέλεγκτα στις φοιτητικές εστίες, καταγγέλλουν φοιτητές που μένουν στις εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, καθημερινό είναι το φαινόμενο κλοπών, εκβιασμών και επιθέσεων εις βάρος φοιτητών από εξωπανεπιστημιακά άτομα που έχουν βρει καταφύγιο στις εστίες και δρουν ως κύκλωμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος, καταφύγιο στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, καθώς και σε εστίες της υπόλοιπης χώρας, έχουν βρει εξωπανεπιστημιακά άτομα, τα οποία έχουν κάνει κατάληψη σε δωμάτια, ενώ το τελευταίο διάστημα παρατηρούνταν σχεδόν σε καθημερινή βάση κλοπές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, αποκορύφωμα της παραβατικότητας από πρόσωπα που μένουν εντός της φοιτητικής εστίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ήταν το περιστατικό της Παρασκευής, όταν δύο από αυτούς επιχείρησαν να παραβιάσουν ένα δωμάτιο, έγιναν αντιληπτοί από φοιτητή, ο οποίος είχε πέσει παλαιότερα θύμα κλοπής, τους κυνήγησε και ένας από τους δύο επίδοξους ληστές, πυροβόλησε εναντίον του.

Φοιτητές και εργαζόμενοι κατήγγειλαν στην εφημερίδα ότι τα ίδια άτομα επέστρεψαν και πάλι και θέλοντας προφανώς να σβήσουν τα ίχνη τους, έβαλαν φωτιά σε δωμάτιο στο οποίο διέμενε ο ένας με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Η φωτιά επεκτάθηκε και στο διπλανό δωμάτιο, ενώ χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά δεν προχώρησε στο υπόλοιπο κτίριο.

Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι έχουν υποδείξει επανειλημμένα άτομα που διαμένουν παράνομα στις εστίες, αλλά δεν έχουν γίνει αποφασιστικές κινήσεις από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, που έχει την αρομοδιότητα για τις εστίες.

Ο πρύτανης του ΕΜΠ Σ. Σιμόπουλος, αναφερόμενος στην επικείμενη μεταφορά αρμοδιοτήτητων από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας προς τα ΑΕΙ, δήλωσε: «Αρνούμεθα να παραλάβουμε τις εστίες κάτω από αυτές τις συνθήκες που επικρατούν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου