ΕΛΛΑΔΑ

Σόιμπλε: «Θα πάρετε κανονικά την 6η δόση»

σόιμπλε-θα-πάρετε-κανονικά-την-6η-δόση-416114

Καμία ανησυχία, για το θέμα της εκταμίευσης της 6ης δόσης δεν εκφράζει μέσα από σημερινές απογευματινές δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ.Σόιμπλε τόνισε πως δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για το αν η τρόικα θα αποδεχθεί την επιστολή στήριξης του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά καθώς και για το αν θα εγκριθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης.Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του που έκανε σήμερα το βράδυ στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών στο Βερολίνο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε χαρακτηριστικά: «η ένταση έχει χαλαρώσει. Σε 24 ώρες, το θρίλερ θα έχει τελειώσει» και πρόσθεσε «Εκείνο που συνιστώ στην Αθήνα τώρα είναι να επιταχύνει κατά το δυνατόν περισσότερο τις διαπραγματεύσεις για την απομείωση του χρέους με τις τράπεζες, καθώς και την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών».

Σχετικά με την επιστολή Σαμαρά δήλωσε «Αυτό που θέλουν οι δανειστές είναι να διασφαλίσουν τα δάνειά τους ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα προκύψει μετά τις εκλογές, έτσι όπως αυτό έγινε στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία». Παράλληλα ο Γερμανός υπουργός οικονομικών τόνισε πως όλα εξαρτώνται από τη στάση της Ελλάδας «Εμείς δώσαμε και δίνουμε κάθε δυνατή βοήθεια στην Ελλάδα. Αλλά και η Ελλάδα θα πρέπει να δείξει ότι τη θέλει πραγματικά» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «Πριν από έξη μήνες ρώτησα τους υπουργούς οικονομικών των 17 γερμανικών κρατιδίων, εάν είναι πρόθυμοι να στείλουν έμπειρους υπαλλήλους τους στην Ελλάδα, για να συμβάλουν στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Όλοι απάντησαν καταφατικά. Μετέφερα αμέσως μετά το μήνυμά τους στον Έλληνα ομόλογό μου. Απάντηση ακόμα περιμένω».

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, αδυνατεί να αξιοποιήσει όχι μόνο την προσφερόμενη διοικητική βοήθεια, αλλά και τα τεράστια κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων, επειδή τα έργα που προτείνει – αν προτείνει κάποια – δεν συνάδουν με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου